17.09.2008. / 12:13

Autor: Nina Tomljanović

Zagreb

Bandić gradi Operu vrijednu 250 milijuna kuna

Kako piše Večernji list, Bandić se sa premijerom Ivom Sanaderom uspio dogovoriti da će Vlada financirati projekt po pola, no još uvijek se traži adekvatna lokacija

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u Zagrebu planira graditi novu zgradu Opere, projekt vrijedan oko 250 milijuna kuna.

Kako piše Večernji list, Bandić se sa premijerom Ivom Sanaderom uspio dogovoriti da će Vlada financirati projekt po pola, no još uvijek se traži adekvatna lokacija.

Nije upitno da Grad nema dovoljno novaca za tako skup projekt, a prema nekim procjenama zgrada bi trebala stajati kao otprilike kao Muzej suvremene umjetnosti, koji je u početku trebao koštati oko 250 milijuna eura, a dosad je potrošeno 400 milijuna. I taj je projekt sufinancirala Vlada, a muzej nije ni blizu završetka.

Večernji list piše kako je najizglednija lokacija za Bandićevu Operu gradsko zemljište između Nacionalne i sveučilišne knjižnice i Vukovarske ulice dok je druga opcija zemljište u Novom Zagrebu između Bundeka i Muzeja suvremene umjetnosti.

Još uvijek se ne zna hoće li u novoj zgradi, uz opernu umjetnost, svoje mjesto naći i dramska. Gradonačelnik Bandić kaže da će tu odluku prepustiti stručnjacima pa stoga nije isključena ni mogućnost da se u novu zgradu useli samo Drama HNK.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika