19.09.2008. / 11:50

Autor: Nina Tomljanović

Zagreb

MIP za skidanje imuniteta Stipi Gabriću-Jambi

Protiv Gabrića je postupak prvi puta pokrenut u listopadu 2004. godine, a 2005. ga je obustavio dubrovači Županijski sud čiju je odluku prošle godine poništio Vrhovni sud

Zbog zlouporabe u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene isprave, mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) je podržalo zahtjev Državnog odvjetništva da se ponovo pokrene kazneni postupak protiv HSS-ovca Stipe Gabrića – Jamba.

Protiv njega je postupak prvi puta pokrenut u listopadu 2004. godine, a 2005. ga je obustavio dubrovači Županijski sud čiju je odluku prošle godine poništio Vrhovni sud.

Budući da je Gabrić u međuvremenu izabran za zastupnika, postupak se ponovno može pokrenuti samo ukoliko to odobri Sabor.

"Dosadašnja praksa Mandatno-imunitetnog povjerenstva bila je da na zahtjev Državnog odvjetništva predložimo Saboru da dade odobrenje za pokretanje kaznenog postupka", kazao je predsjednik MIP-a Damir Sesvečan, a članovi Povjerenstva složili su se kako nema razloga da tako ne postupe i u ovom slučaju.


Vezane vijesti

Jambo odgovara na izvještaj Hrvatskih voda: 'S tim se papirima može obrisati...

Jambo odgovara na izvještaj Hrvatskih voda: 'S tim se papirima može obrisati guzica'

Izgradnja zaštitnog sustava desne obale grada Metkovića, u naselju Jerkovac, nije bila moguća isključivo zbog neriješenih imovinsko-pravnih poslova.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika