Objavljeno u Nacionalu br. 673, 2008-10-05

Autor: Nacionalova redakcija

Pakistan

Zbog Sarah Palin fatva Zardariju

ASIF ALI ZARDARI, udovac bivše premijerke, našao se na udaru islamističkih radikalaASIF ALI ZARDARI, udovac bivše premijerke, našao se na udaru islamističkih radikalaNovi pakistanski predsjednik Asif Ali Zardari, udovac prije godinu dana u atentatu ubijene bivše pakistanske premijerke Benazir Bhutto, našao se na udaru i pakistanskih feministica, ali - što je još neugodnije - islamističkih radikala, zbog nedavnog sastanka s američkom republikanskom kandidatkinjom Sarah Palin. On se s njom sastao u New Yorku, gdje je boravio na otvaranju ovogodišnjeg zasjedanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda, kad je ona imala organiziran niz kratkih sastanaka sa šefovima država ili vlada nekoliko SAD-u bliskih zemalja.

Među onima s kojima se Sarah Palin sastala Zardari je od svih prema njoj bio najviše srdačan, a iskazivao je i neke zavodničke karakteristike. Rekao joj je da “izgleda još privlačnije nego na fotografijama”, te da se “uopće ne čudi što je Amerika poludjela za njom”. Nakon sastanka rekao je da ju je mogao i izljubiti, samo da su mu to njegovi savjetnici sugerirali. Njegove izjave izazvale su zgražanje u Pakistanu, gdje su konzervativni islamski svećenici izdali fatvu, vjersku osudu, protiv Zardarija rekavši da je osramotio Pakistance jer je “činio nedostojne geste, izgovarao prljave primjedbe i više puta iskazivao divljenje prema nemuslimamskoj ženi u kratkoj suknji”.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika