Objavljeno u Nacionalu br. 673, 2008-10-05

Autor: Mislav Šimatović

Karijera i novac

Dogovor o Liburniji između Štroka i Vlade 15. listopada

Goran ŠtrokGoran ŠtrokDo srijede 15. listopada Vlada bi trebala dati odgovor na ponudu Gorana Štroka, vlasnika tvrtke Jadranski luksuzni hoteli, o sklapanju izvansudske nagodbe radi konačnog rješenja problema u vezi s dionicama Liburnia Riviera Hotela. Štrok nije htio komentirati prošlotjedni članak iz Novog lista u kojem se tvrdi da Vlada vjerojatno neće prihvatiti njegovu ponudu. Iz Jadranskih luksuznih hotela priopćili su samo da Goran Štrok smatra neprofesionalnim iznositi u javnosti detalje ponude ili komentirati izjave neimenovanih izvora iz Vlade prije isteka roka ponude.

Vlada je Štrokovu ponudu dobila 17. rujna i njen sadržaj nije poznat javnosti. Prethodno je Štrok postigao dogovor prema kojem od Dom holdinga preuzima potraživanja prema državi vezano za dionice Liburnije. Riječ je o 56 posto dionica opatijske tvrtke, koje su predmet spora na nekoliko sudskih instanci. Sanaderova vlada je prije tri godine prenijela Dom holdingu dionice Liburnije, kako bi kompenzirala dug nastao još u kuponskoj privatizaciji. Međutim zbog pritiska javnosti Vlada je odustala od tog posla a Dom holding je odgovorio s nekoliko sudskih tužbi.

Kako tvrde u JLH-u, Štrok se uključio u ovaj projekt jer smatra da je njegova tvrtka pokazala izvrsne rezultate u revitalizaciji dubrovačkog turizma. “Činjenica jest da je Opatija više od deset godina zanemarena turistička destinacija bez jasne vizije i strategije u kojoj su najveći gubitnici sama tvrtka, njeni djelatnici, te gospodarstvo Opatije, regije i Hrvatske”, kažu u JLH-u.

Vezane vijesti

Presudio im kapitalizam

Presudio im kapitalizam

Bila je sparna lipanjska večer 2008. kad je hrvatski poduzetnik Goran Štrok svečano otvorio vrata svog obnovljenog hotela Excelsior u Dubrovniku.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika