06.10.2008. / 12:06

Autor: Berislav Jelinić, Hrvoje Šimičević

Šokantno ubojstvo u središtu Zagreba

Ivana Hodak umrla na rukama svoje majke Ljerke Mintas Hodak

Ubijena Ivana HodakUbijena Ivana HodakIvana Hodak, 26-godišnja kćer odvjetnika Zvonimira Hodaka i bivše potpredsjednice hrvatske Vlade Ljerke Mintas Hodak, ubijena je danas na stubištu zgrade u u ulici Pavla Hatza 2 u Zagrebu u 11.30 sati, potvrdila nam je u telefonskom razgovoru glasnogovornica PU Zagrebačke, Aleksandra Ljuba.

Prema prvim informacijama, mlada odvjetnica ustrijeljena je s dva metka u glavu. Preminula je u vozilu Hitne pomoći. Jedan od očevidaca je kazao da je iz zgrade istrčao mlađi muškarac star oko 30-ak godina u sivoj jakni i otrčao prema Trgu bana Jelačića.

Ulaz zgrade je blokiran policijskom trakom, a uokolo je velik broj policajaca. Očevidu prisustvuje sam vrh Ministarstva unutarnjih poslova i Pu zagrebačke. Na mjestu događaja bili su visokopozicionirani dužnosnici iz Ravnateljstva policije, Dubravko Novak i Jakov Bukvić, kao i brojni pripadnici policije i specijalaca, a ispred zgrade gdje se ubojstvo dogodilo, bila je i istražna sutkinja Erna Dražančić, koja je radila na slučaju Vladimira Zagorca. Uži centar grada tijekom dana nadzirao je policijski helikopter. Na stubištu zgrade gdje se ubojstvo dogodilo, navodno je postavljena nadzorna kamera. Prema raspoloživim informacijama, susjedi su za vrijeme zločina čuli žamor, ali, kako doznajemo, nisu čuli pucnjeve.

Ljerka Mintas Hodak prva stigla na mjesto zločina?Navodno su ubrzo nakon toga čuli ženski glas koji viče "Ivana diši, Ivana diši!". Nakon toga isti glas je navodno kazao "Nemojte je pustiti da tako leži, spasite je"!.

Za sada nije poznato tko je to rekao, ali prema nepotvrđenim informacijama, navodno je bilo riječ o majci ubijene Ivane Hodak, Ljerki Mintas Hodak.

Susjedi svjedoče kako nisu čuli pucnjeve, tako da se može zaključiti kako je ubojica koristio prigušivač.

Na obavijesnom razgovoru Ljubo Pavasović Visković i Ivor VucelićNa poprište obojstva je izašao i specijalni interventni tim, a uži centar grada nadzire policijski helikopterNa poprište obojstva je izašao i specijalni interventni tim, a uži centar grada nadzire policijski helikopter

Nešto prije 15 sati, tijelo Ivane Hodak odvezeno je sa poprišta zločina. Doznajemo kako je na informativni razgovor tijekom dana došao njezin dečko Ljubo Pavasović Visković, a policija će u postaju na razgovor ubrzo pozvati i bivšeg dečka Ivane Hodak, Ivora Vucelića. Navodno je Pavasović Visković u vrlo teškom psihičkom stanju, te policiji zbog šoka nije mogao puno toga reći.

Također, iz pouzdanih izvora saznajemo kako je nakon vijesti o ubojstvu, Hrvoje Petrač, koji odslužuje zatvorsku kaznu u Lepoglavi, iz otvorenog djela kaznionice prebačen u zatvoreni.

Okolnosti ubojstva za sada su nepoznate, a u tijeku je policijski očevid. Ivana Hodak bila je mlada pravnica, te sudski vještak za grafologiju, a u odvjetničkom poslu je pomagala i ocu. Ivana Hodak bila je djevojka poznatog odvjetnika Ljube Pavasovića Viskovića.

Ivana Hodak zbog Ljube Pavasovića Viskovića ostavila Vucelića Nacional je prije nakoliko tjedana opširno pisao o kćeri odvjetnika Zvonimira Hodaka. Tada je u tekstu "Ljubav uništava posao od 300.000.000 kuna", analizirana pozadina konflikta koji je uvelike uvjetovao propadanje nauma, između ostalog, Ivora Vucelića, člana uprave tvrtke Adriatica.net, da kupi građevinske projekte nedavno uhićenog generala Vladimira Zagorca. Naime, Vucelić je tada bio bivši dečko ubijene Ivane Hodak, a poslu u kojem su trebali sudjelovati i skladatelj Tonći Huljić, te odvjetnik Zvonimir Hodak, pripriječila se činjenica da je njegova bivša djevojka započela vezu s Ljubom Pavasovićem Viskovićem, odvjetnikom Hrvoja Petrača. Njih su se dvoje ovog ljeta u Bolu sasvim slučajno susreli i počeli ljubavnu vezu, koja je Vuceliću, Huljiću i Hodaku zadalo veliku glavobolju.

Na mjestu događaja bili su visokopozicionirani dužnosnici iz Ravnateljstva policije, Dubravko Novak i Jakov Bukvić, kao i brojni pripadnici policije i specijalacaNa mjestu događaja bili su visokopozicionirani dužnosnici iz Ravnateljstva policije, Dubravko Novak i Jakov Bukvić, kao i brojni pripadnici policije i specijalacaKada su čuli da im kći ima novog dečka, roditelji Ivane Hodak su se šokirali. Od činjenice da hoda s Viskovićem, njezine roditelje tada je više šokiralo to što im je kći posve neočekivano prekinula gotovo trogodišnju vezu s Ivorom Vucelićem, Zagrepčaninom koji je zaposlen u tvrtki Adriatica.net, na poziciji člana uprave i potpredsjednika za operativno poslovanje. Ivor Vucelić od ranije je poznat hrvatskoj javnosti ponajprije po svom burnom i kratkom braku s televizijskom voditeljicom, Splićankom Lanom Pavić. Vucelić potječe iz poznate zagrebačke liječničke obitelji i prije te, za njega nesretne životne epizode, o njemu se malo pisalo.

Iznenadan prekid ljubavne veze Ivane Hodak i Ivora Vucelića Zvonimira Hodaka šokirao je iz više razloga roditelje Ivane Hodak. Hodak se prvenstveno uplašio kako će na novog dečka svoje kćeri reagirati njegov trenutačno najpoznatiji klijent Vladimir Zagorec. Zagorca je ta veza mogla smetati zato što Ljubo Pavasović Visković kao odvjetnik zastupa Hrvoja Petrača, koji je svojim iskazom na Županijskom sudu u Zagrebu inicirao postupak zbog kojeg već dulje vrijeme Hrvatska od Austrije traži da joj izruči Vladimira Zagorca, radi sumnje da je pronevjerio dragulje vrijedne oko 5 milijuna dolara.

Foto: Igor Šoban, Josip Regović i Ivan Banić

Fotogalerija

  • Ubijena Ivana Hodak
  • Na mjestu događaja bili su visokopozicionirani dužnosnici iz Ravnateljstva policije, Dubravko Novak i Jakov Bukvić, kao i brojni pripadnici policije i specijalaca
  • Na poprište obojstva je izašao i specijalni interventni tim, a uži centar grada nadzire policijski helikopter

Vezane vijesti

Petričić kazneno prijavio Mesića zbog lažnog iskaza

Petričić kazneno prijavio Mesića zbog lažnog iskaza

Politolog Darko Petričić podnio je kaznenu prijavu protiv bivšega hrvatskoga predsjednika Stjepana Mesića zbog lažnog iskaza na sudu vezanog uz novac… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika