07.10.2008. / 17:00

Autor: Katarina Zorić

Upravni sud odlučio

Ostoji odbijeno pravo na dionice Liburnia hotela

Nagodbom između Fonda za privatizaciju i SN holdinga dionice Liburnije 2005. godine registrirane su u SDA kao vlasništvo toga holdinga. Nakon što je izbila afera oko te nagodbe, Vlada je poništila sporazum i naložila tadašnjoj Komisiji za vrijednosne papire da poništi prijenos dionica u SDA što je i učinjeno

Darko Ostoja, šef SN holdinga, nakon višegodišnjeg sudskog spora dobio je odbijenicu iz Upravnog suda RH kojom se SN holdingu i pravno poništava posjedovanje 255.980 dionica hotela Liburnia, piše Večernji list.

Nagodbom između Fonda za privatizaciju i SN holdinga dionice Liburnije 2005. godine registrirane su u SDA kao vlasništvo toga holdinga. Nakon što je izbila afera oko te nagodbe, Vlada je poništila sporazum i naložila tadašnjoj Komisiji za vrijednosne papire da poništi prijenos dionica u SDA što je i učinjeno.

Upravni sud sada donosi odluku kojom je taj potez Komisije bio pravovaljan jer je Vlada poništila sporazum prije isteka roka od 20 dana do kada je trebala odobriti sporazum.

To znači da nagodba Fonda i SN holdinga nije imala suglasnost Vlade pa se i prijenos dionica Liburnije smatra nevažećim.

Što će biti s ostalim potraživanjima SN holdinga od države u vrijednosti više od milijardu kuna, zbog čega se i išlo u nagodbu, u ovom trenutku nije poznato.

Vezane vijesti

Kraj afere Liburnia: Država vraća opatijske hotele Darku Ostoji

Kraj afere Liburnia: Država vraća opatijske hotele Darku Ostoji

Bliži se konačni rasplet afere Liburnija i potpisivanje nagodbe između Vlade i SN Holdinga, pod kontrolom poduzetnika Darka Ostoje, doznao je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika