11.10.2008. / 11:59

Autor: Nina Tomljanović

Istraživanje

Zagrepčani najponosniji na pitku vodu iz slavine

Neplanska gradnja te prometne gužve najviše umanjuju ljepotu življenja u Zagrebu, smatraju građani dok je ipak primarna pogodnost života u Zagrebu veća mogućnost nalaženja zaposlenja

Zagrepčani su najponosniji na pitku vodu iz slavine, a kao najzdraviju točku u gradu Zagrebu ocjenjuju park Maksimir, zaključci su istraživanja koje je proveo Organizacijski odbor Konferencije Zdravih gradova u suradnji sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom (WHO).

Isto istraživanje pokazalo je da gotovo 60 posto građana uopće nije aktivno u svojoj lokalnoj zajednici. Njih 48 posto ih smatra kako kvaliteta života u gradu, osim o službenicima gradske uprave, Vladi i Saboru ovisi i o njima samima. Sedamnaest posto ih je sigurno kako kvaliteta života u gradu ovisi prvenstveno o njima samima.

Neplanska gradnja te prometne gužve najviše umanjuju ljepotu življenja u Zagrebu, smatraju građani dok je ipak primarna pogodnost života u Zagrebu veća mogućnost nalaženja zaposlenja. Najvećim problemom stanovnici Zagreba smatraju nezaposlenost osoba srednje dobi.

Trideset posto Zagrepčana ocjenjuje da je najuspješnijim  gradskim projektom u posljednjih nekoliko godina uređenje Bundeka, dok 19 posto građana zamjenu starog voznog parka gradskog prijevoza novim niskopodnim tramvajima, smatra uspješnom investicijom gradskog vodstva.

Istraživanje je provedeno na 600 stanovnika Grada Zagreba.

Vezane vijesti

Europa ne vjeruje Grcima

Europa ne vjeruje Grcima

Državljani četiriju glavnih zemalja eurozone, Francuske, Njemačke, Španjolske i Italije sumnjaju u sposobnost Grčke da se održi, no i dalje smatraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika