20.10.2008. / 13:11

Autor: Jelena Badovinac

Zvijezda "Zakona ljubavi"

Vanessa Radman: "Odvojenost od muža probudila mi je leptiriće u trbuhu"

Treći put zaredom ova glumica ima ulogu u projektu produkcijeske kuće AVA, u njihovoj telenoveli "Zakon ljubavi" tumači lik odvjetnice Maje Lene Nardelli, a u intervjuu otkriva planira li uskoro postati majka

Vanessi Radman je uloga Maje Lene Nardelli u telenoveli "Zakon ljubavi" treća uloga zaredom u produkcijskoj kući AVA. Glumica koja je mladost provela u Njemačkoj zbog snimanja se prije dvije godine privremeno doselila u Hrvatsku i postala jedno od omiljenih lica na našim malim ekranima. Ovo je moj četvrti intervju s njom i ono što nikako ne mogu ne primijetiti jest da je uvijek vrlo dotjerana. Vanessa Radman nije jednostavna osoba, rečenice su joj opširne i u svojim opisima skače s teme na temu pa ju je teško pratiti. Rječita je i romantična, pazi na detalje, a svijet oko sebe gleda s filozofske strane. Za vrijeme intervjua nepoznati muškarac za susjednim stolom u lokalu komentirao ju je riječima poput "zamamna" i inzistirao je na tome da nas počasti štrudlom od jabuka.
EXTRA: "Zakon ljubavi" je treći projekt producentske kuće AVA u dvije godine u kojem vas gledamo. Zašto ste opet odlučili snimati telenovelu?
- Prije svega, AVA je opet reagirala prva i odmah nakon završetka serije "Ponos Ratkajevih" producent Roman Majetić pitao me bih li radila još jedan projekt s njima. Razgovarala sam o tome ponajprije sa suprugom i zajednički smo odlučili da ću pristati. Istina, nije bio baš previše sretan zbog toga, što je razumljivo. AVA mi je stoga izišla u susret i omogućila mi svaka tri tjedna slobodan vikend i odlazak u Njemačku.
EXTRA: Pored ponude iz Ave, je li bilo još mogućih projekata ovdje ili u Njemačkoj?
- U Njemačkoj sam maltene na ratnoj nozi sa svojim agentom. Kad jednom nekome date svoj pristanak, smatram da je to onda "da" pa makar nije još potpisan sam ugovor. Zbog prihvaćanja Avina projekta morala sam odbiti dvije uloge u Njemačkoj što mojem agentu nije bilo nimalo drago. Uloga u ovoj seriji je velika i nemoguće je s njom paralelno raditi bilo što drugo, zato nisam htjela pristati na još nešto jer na kraju ni jedno ni drugo ne bih odradila kako treba. Nije mi žao. Ja svoj rad u Hrvatskoj nazivam "camera acting course". Usavršavam se na ovim projektima. A što se Hrvatske tiče, nije bilo nijedne druge konkretne ponude osim iz Ave. Ja sam freelancer i može me zvati tko želi, ali možda misle da sam samo Avina glumica.
EXTRA: Sviđa li vam se život u Hrvatskoj?
- Sviđa mi se Zagreb, jako. No, ja pokraj Zagreba, točnije u Svetom Petru Čvrstecu, imam vikendicu, na jednom malom brežuljku. To je imanje moje bake i djeda i tamo provodim svaki slobodan trenutak. Imam divne susjede koji mi pomažu na imanju, u selu nema ulične rasvjete, grijem se na drva i sadim voćke. Znate kako je lijepo kad gledate krušku koja je iz vikenda u vikend sve veća... Navečer upalim vatru i gledam zvijezde. Vezana sam za to imanje i za mene je boravak tamo nenaplativo iskustvo. Osjećam se kao u bajci, kao da je vrijeme stalo. Ove sam godine čak napravila i stotinjak litara svojeg vina. Idem ga ovaj vikend pretočiti. Naravno, sve uz pomoć susjeda. Snimanje serija dovelo me u Hrvatsku, pokazalo mi odakle sam i kamo pripadam, a to znači da znam kamo dalje idem. U Hrvatskoj očito odrađujem neki termički posao pronalaska same sebe.
Cijeli interview pročitajte u novom broju Extre

Fotogalerija

Vezane vijesti

Miroslav Radmanu uručena europska nagrada za mikrobiologiju

Miroslav Radmanu uručena europska nagrada za mikrobiologiju

Akademik Miroslav Radman dobitnik je europske nagrade za mikrobiologiju, koju mu je u sklopu proslave srebrnog jubileja Federacije europskih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika