Objavljeno u Nacionalu br. 675, 2008-10-20

Autor: Ante Mihić

Trend

Novi materijali u proizvodnji namještaja

Na Ambijenti 2008. tvrtka Eduro d.o.o. predstavila je dva nova proizvoda i nove materijale. Zadaća tvrtke je bila uvesti ekološke, prirodne materijale u krute i predodređene materijale za proizvodnju namještaja.

U današnje vrijeme uređenja interijera s tendencijom povratka prirodnim materijalima, tvrtka Eduro uspjela je u suradnji s hrvatskim inovatorom - tvrtkom Dizajn Šafarić s Krka, proizvesti materijal odličnih vizualnih, topliskih i zvučnih svojstava.

Šuplji materijal metakrilat, debljine 10 mm, posebnom se tehnikom puni istarskim pijeskom ili šljunkom sitne granulacije te različitim vrstama plemenitih, drobljenih mramora. Tvrtka je predstavila i lamelirano staklo “4 godišnja doba”, kao zamjenu za pregradne stijene, te za klizna vrata ormara za kupce koji traže unikatni dizajn i materijale.

Lamelirano staklo proizvedeno je postupkom hladnog lameliranja s dva sloja stakla po 4 mm, pri čemu je u sredinu ubačeno jesensko lišće jakog kolorita. Prednost postupka nove tehnologije hladnog lameliranja stakla jest u tome što svi organski materijali zarobljeni u sredini stakla zadržavaju svoj oblik.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika