Objavljeno u Nacionalu br. 678, 2008-11-10

Autor: Ante Mihić

Trend

Audi TT-sportska jurilica novog izgleda i s još boljim karakteristikama

AUDI TT sigurno nije automobil koji će kupiti osobe s većim obiteljima jer ovo vozilo predviđeno je za vožnju dviju, eventualno triju osoba, ali unatoč nedostatku prostranosti u unutrašnjosti, automobil sportskih karakteristika svojim kupcima ipak omogućuje uživanje u nekim drugim kvalitetamaAUDI TT sigurno nije automobil koji će kupiti osobe s većim obiteljima jer ovo vozilo predviđeno je za vožnju dviju, eventualno triju osoba, ali unatoč nedostatku prostranosti u unutrašnjosti, automobil sportskih karakteristika svojim kupcima ipak omogućuje uživanje u nekim drugim kvalitetamaNaslušao sam se priča da je Audi TT jedan od najljepših automobila sa sportskim karakteristikama. Isto tako mnogi su zamjerali da je preglednost u tom automobilu vrlo loša i da su potrebne mnoge dorade kako bi TT dosegnuo višu razinu.

Redizajnom modela TT Audijevi su stručnjaci uvidjeli probleme prijašnje generacije, ali i stvorili automobil kojeg se ne bi posramili ni vozači Ferrarija, Porschea i nekih mnogo skupljih sportskih jurilica. I uistinu, tjedan dana, koliko sam imao na testu Audi TT, dobio sam priliku uvjeriti se u poznatu činjenicu o izvrsnosti Audijevih vozila, ali i voziti automobil u kojem je vožnja bila čisti užitak. Na testu smo imali model koji je pokretao 2.0 TDI agregat sa 170 KS, pa iako možda ne zvuči previše, ni u jednom trenutku TT-u nije nedostajalo startnosti ili brzine. Možda je najbolja potvrda o snazi motora činjenica da ovaj automobil do 100 km/h ubrzava za 7,5 sekunda, ali isto tako i da postiže maksimalnu brzinu od 226 km/h. Uz sve to testni model imao je gotovo nevjerojatnu prosječnu potrošnju koja je iznosila 5,5 litara na 100 km/h.

Osim vanjskog dizajna koji je, po mom mišljenju, besprijekoran i stvarno djeluje futuristički, svakako treba spomenuti i unutrašnjost koja je vrhunske kvalitete. Na kraju ćemo navesti cijenu. Ona za testni model iznosi 398.915 kuna i s obzirom na sve veću krizu na gospodarskom tržištu doista je visoka. Ipak neće svatko voziti TT i neće svatko poželjeti ovaj automobil, ali oni koji će ga željeti neće žaliti novca.

Vezane vijesti

Kutjevačkom vinu zlato u Francuskoj

Kutjevačkom vinu zlato u Francuskoj

Vino "de Gotho Aureus Chardonnay 2008" proizvođača Kutjevo d.d. osvojilo je zlatnu medalju na nedavno održanom 17. po redu svjetskom natjecanju vina… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika