17.11.2008. / 14:28

Autor: Ružica Đukić

Interview

Ella Dvornik: Svjesna sam svih svojih trauma

Kći pokojnoga glazbenika Dina Dvornika u seriji "Zakon ljubavi" glumi novinarku; u intervjuu za Extru prvi put otkriva kakve je probleme imala, govori o tome kako pati od opsesivno-kompulzivnog poremećaja te kaže da piše dnevnik djevojke koja pati od anoreksije i bulimije, koji će objaviti kao knjigu

Ella Dvornik, kći pokojnoga glazbenika Dina Dvornika, koja će u prosincu navršiti osamnaest godina, dobila je ulogu u "Zakonu ljubavi". U seriji, koja se emitira na Novoj TV, Ella Dvornik glumi novinarku zaposlenu u jednom tabloidu.
Uloga u "Zakonu ljubavi" nije njezin prvi glumački angažman. Nakratko se pojavila i u seriji "Zabranjena ljubav", a široj je publici postala poznata nakon reality showa "Dvornikovi" koji se s velikim uspjehom prikazivao na RTL Televiziji.
Biti tinejdžer nije lako. Zasigurno je još teže kada si javno poznat i kada tvoje ponašanje, odijevanje, izgled, ali i sve ostalo kometiraju osobe koje te uopće ne poznaju. Sa svim time suočila se i Ella Dvornik. U intervjuu za Extru prvi put otkriva koliko se to što je kći poznatog oca, unuka poznatog djeda, ali i to što je i sama postala poznata, odrazilo na nju. Iskreno je ispričala kroz kakve je probleme prolazila i koliko je zbog njih brže odrasla od većine svojih vršnjaka.
EXTRA: Ovo je vaša druga glumačka uloga. Kako je došlo do te suradnje?
- Na televiziji sam vidjela da Jelena Veljača radi scenarij za seriju. Jednom smo tako malo "razgovarale" na Facebooku i zamolila sam je da mi javi kad bude neki casting. Javila mi je, otišla sam audiciju nakon koje su me nazvali i rekli da sam dobila ulogu. Nije velika,  pojavljujem se s vremena na vrijeme, ali meni je i to dovoljno za sada. Kada dođe neki drugi projekt, možda ću dobiti veću ulogu. Kad je dida umro, tata mi je rekao da ću morati krenuti djedovim stopama, da ću morati glumiti. Rekla sam mu - nema šanse, da je meni neugodno. Sad sam sve bliže tome.
EXTRA: Jeste li imali tremu na snimanju i koliko ste zadovoljni sobom kao glumicom?
- Imala sam, kako ne bih imala tremu. Najviše zbog kritika. Nije mi važno što će reći ljudi koji me ne poznaju, ali zanima me što će moji prijatelji reći o meni. A što se tiče toga kako sam to odradila, iskreno - ne znam. Ne namjeravam se gledati na televiziji. "Dvornikove" sam gledala samo prvih nekoliko epizoda, a onda mi je bilo preneugodno pa više nisam htjela.
EXTRA: Jeste li prekritični kad je o vama riječ?
- Užasno. Uvijek sve mora biti perfektno, inače nije dovoljno dobro.
EXTRA: Kad biste morali izdvojiti dvije stvari, onu u kojoj ste najviše zakazali i onu zbog koje ste se sami sebi divili, koje bi to stvari bile i zašto?
- Definitivno sam zakazala u sportu. Bila sam, u svojoj grupi, uvijek najbolja, i u plivanju i u skijanju, ali sam uvijek htjela nešto novo. Ovo mi staro više ne bi bilo zanimljivo. Bila sam sportski multitalent, ali sam od svega odustala i zbog toga mi je možda žao. Možda ne bi bilo tako da sam se držala jedne stvari. A najveći uspjeh? Ne znam. Mislim da ću biti ponosna na sebe kad budem zarađivala plaću od deset tisuća kuna i kad dignem kredit za stan. Zadovoljna sam svojom idejom za Eventušu kojom se sad bavi moja majka. To je bilo nešto što sam mami i tati predložila još prije ljeta. Riječ je o agenciji u sklopu koje će se poznatim osobama plaćati da se pojave na nekom društvenom događaju. Recimo to tako, bavit će se iznajmljivanjem zvijezda.
EXTRA: Prošla su dva i pol mjeseca od smrti vašeg oca. Kako ste sada vi i vaša majka Danijela? Je li bol imalo manja?
- Fali mi otac, ali s nekim se stvarima u životu moraš pomiriti. Mislim da je meni ipak lakše nego mami. Realna sam kad su u pitanju takve stvari. Svjesna sam da će sve osobe jednom umrijeti. I inače imam drukčiji pogled na smrt od većine drugih ljudi. Možda i zato što je u zadnje vrijeme u mojoj blizini umrlo dosta ljudi. Sigurno desetak. Nažalost, to su bili većinom mlađi ljudi, osim moga djeda. Evo, s Lukom Ritzom sam se družila još u osnovnoj školi. Šokirala sam se kad sam čula da je umro.
EXTRA: Nakon očeve smrti objavili ste pismo napisano njemu. I koliko god ste mnoge rastužili, neki su komentirali kako je vaša izjava, "Tata, vidimo se uskoro", pomalo zabrinjavajuća.
- Svjesna sam toga da vrijeme brzo prolazi, zato sam to rekla. Nisam se ni okrenula, a već imam osamnaest godina. Pa, neću se ubiti. Nisam Britney Spears.
EXTRA: Prije ovog intervjua rekli ste mi kako obožavate pisati i kako trenutno radite na knjizi. Koja je tema te knjige?
- Već godinu dana pišem dnevnik djevojke koja pati od anoreksije i bulimije. Pišem ga kao da ona razgovara sama sa sobom, s tim da ima i imaginarnog prijatelja koji se zove Mejnard. Sve je navedeno baš kao u dnevniku: datum, dan, koliko je sati i koja je tema dana. Ima nekih stvarnih događaja koji su se meni dogodili, ali i izmišljenih. Dijalozi koje sam napisala su razgovori koji su stvarno postojali, nisu potpuno izmišljeni, ali nešto je izmijenjeno. Na knjizi radim u suradnji s Udrugom Nada koja se bavi borbom protiv poremećaja prehrane, a morala sam se dosta početi družiti i s ljudima koji imaju takve poremećaje. Prvi put sam upoznala djevojku koja je imala taj poremećaj kad sam imala 12 godina, i to u jednoj modnoj agenciji. To me počelo fascinirati. Neke sam djevojke upoznala i preko interneta i mogu reći da su ta njihova iskustva dosta djelovala na mene. Uskoro sam shvatila o čemu razmišljaju po cijele dane. Što se tiče knjige, sad sam već na stotoj i nekoj stranici. Mislim da ću poslije Nove godine to završiti i nadmašiti Nives Celzijus po prodaji. 

CIJELI RAZGOVOR S ELLOM DVORNIK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU EXTRE

Fotogalerija

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika