20.11.2008. / 09:43

Autor: Petra Horvat

Veliko savezništvo

Tommy, Kerum, Diona i CBA ujedinjeni tvrde da će nadjačati Todorića

'Todorić će od nas kupovati jer je s nama Gavrilović. NTL je 'pokorio cijelu Hrvatsku', a namjeravamo se širiti na tržišta zemalja bivše Jugoslavije', rekao je Kerum

Maloprodajni lanci Kerum, Diona i Tommy, te sedam članica CBA grupe (Studenac, Bakmaz, Biljemerkant, Boso, IDIS, PEMO, Trgonom) ušli su u poslovno savezništvo. Osnovali su zajedničku tvrtku Narodni trgovački lanac (NTL) te sada, prema rezultatima iz 2007., raspolažu sa ukupno ostvarenim prihodom od 5,95 milijardi kuna.

Za ovu godinu očekuju prihod od gotovo osam milijardi kuna, a trenutno raspolažu sa 1000 trgovina u kojima je zaposleno 11 000 osoba.

NTL računa na više od 17 posto udjela na domaćem tržištu, čime će sustići konkurenta Ivicu Todorića i njegov Konzum. Željko Kerum je izjavio da NTL ne predstavlja opasnost za Todorića, te da će i on biti njihov kupac. "Todorić će od nas kupovati jer je s nama Gavrilović, vlasnik petrinjske mesne industrije", rekao je Kerum.

Splitski poduzetnik je izjavio i kako je NTL 'pokorio cijelu Hrvatsku', te da se namjeravaju širiti na tržišta zemalja bivše Jugoslavije. "NTL je sto posto hrvatski lanac i ovo je prilika za domaće proizvođače za plasiranje proizvodnog asortimana", rekao je Kerum.

Sve će trgovine iz novoosnovane grupacije 1. siječnja promijeniti ime u Narodni trgovački lanac, a plaće zaposlenika će se izjednačiti. Također, najavljeno je i sniženje cijena u maloprodaji. Na pitanje smatra li da će se recesija osjetiti i u trgovini Kerum je odgovorio da je to posljednja branša koja će osjetiti krizu.

Kerum i Josip Milavić, vlasnik omiškog Studenca, posljednjih se godina bave i turizmom, te kupuju hotele. Dvojac je najavio tješnju suradnju i na tom području. "Imamo planove u vezi sa spajanjem i u ostalim branšama poslovanja", rekao je Kerum koji je uvjeren da će biti najjača tvrtka u Hrvatskoj.

Vezane vijesti

'Korčula, grad podno Tomijeve butige'

'Korčula, grad podno Tomijeve butige'

Vizuru grada Korčule od nedavno krasi ogromna betonska građevina trgovačkog centra Tommy, a dozvolu za gradnju je navodno izdao Konzervatorski odjel… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika