08.12.2008. / 19:07

Autor: Berislav Jelinić

Ekskluzivno

Srbijanska policija sumnjiči Mafalanija za ubojstvo Ivane Hodak

Amir Mafalani prilikom privođenja na Županijski sud u ZagrebuAmir Mafalani prilikom privođenja na Županijski sud u ZagrebuNacional je iz krugova bliskih vrhu srbijanske policije doznao da ondje postoji čvrsto uvjerenje da je ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića povezano s ubojstvom Ivane Hodak. U vrhu srbijanske policije neformalno sumnjaju da je Ivanu Hodak mogao ubiti Amir Mafalani, jedan od osumnjičenika za sudjelovanje u atentatu na Pukanića i Franjića.

Mafalanija neformalno sumnjiče za to ubojstvo zato što on stanuje dosta blizu mjesta na komu je ubijena Ivana Hodak, u Draškovićevoj ulici u Zagrebu gdje je i uhićen, te zato što on jako dobro poznaje to zagrebačko područje i zna kako hodajući od mjesta ubojstva za par minuta doći do vlastitog stana, izbjegavajući nadzorne kamere po usputnim zgradama.

Srbijanska policija izuzetno je detaljno upoznata sa svim kriminalnim suradnicima Roberta Matanića, koga uz Slobodana Đurovića, smatraju operativnim mozgom atentata na Pukanića i Franjića.

Podsjetimo, Matanić i Đurović uhapšeni su zajedno, nekoliko dana nakon atentata na Ivu Pukanića, nedaleko od graničnog prijelaza Bajakovo na benzinskoj postaji INA-e u trenutku kada su Đurović i Milenko Kuzmanović trebali trebali predati lažne isprave Robertu i Luki Mataniću. Matanići su optuženi za ubojstvo Ive Pukanića, dok su Đurović i Kuzmanović optuženi za pomaganje u bijegu. Inače, srpski mediji više su puta Đurovića okarakterizirali kao jednog od glavnih pomagača srpskog mafijaša Sretena Jocića.

Srbijanska polcija na temelju svojih saznanja smatra da je Amir Mafalani najslabija karika među svim Matanićevim suradnicima, te da je psihički vrlo labilna i ne odveć hrabra osoba.

Matanić je svoje suradnike držao u velikom strahu, te ih je doslovno tretirao kao svoje vojnike, tvrde izvori iz srbijanske policije. Zabranjivao im je izlaske, konzumiranje alkohola, pa čak i upuštanje u ljubavne avanture. Mafalani ga se zato jako bojao.

Međutim, srbijanska policija uvjerena je da se Mafalani puno više boji dugogodišnje zatvorske kazne nego Matanića. Zato vjeruju da bi on već trgovao vlastitim statusom u ovom postupku da nije izravno sudjelovao u ubojstvu Ivane Hodak, jer kao mogući ubojica ne bi mogao dobiti pokajnički status i oprost kazne i za jedan i za drugi slučaj.

Više o cijelom slučaju pročitajte u novom broju Nacionala

Foto: 2 rute od mjesta ubojstva Ivane Hodak do Mafalanijeva stanaAmir Mafalani je od svoga stana pa do mjesta gdje je ubijena Ivana Hodak, mogao relativno nezapaženo doći za svega pet minuta. Olakotna okolnost koja mu svakako ide u prilog, jest činjenica da ovaj potez od nekoliko isprepletenih ulica ne uključuje i dobru pokrivenost kamerama, pa je, znajući dobro to područje, Mafalani do tamo i nazad mogao doći bez da ga naknadno evidentiraju ili primjete. Do poprišta brutalnog ubojstva, Mafalani je mogao doći dvjema rutama, koje nisu previše udaljene jedna od druge.

1. Ruta-uključuje prolaz Zelenim valom, produživanje Hadzovom do Draškovićeve te nastavak prema poprištu ubojstva

2. Ruta- Zelenim valom dolazi do Palmotićeve, potom  na Đorđićevu, te izlaz na Draškovićevu ulicu

Fotogalerija

  • Amir Mafalani prilikom privođenja na Županijski sud u Zagrebu
  • 1. RUTA: prolaz Zelenim valom, produživanje Hadzovom do Draškovićeve te nastavak prema poprištu ubojstva
  • Hatzova ulica
  • Križanje Hadzove i Draškovićeve ulice
  • 2.RUTA: Mafalani Zelenim valom dolazi do Palmotićeve, potom ide na Đorđićevu, te izlazi na Draškovićevu ulicu (Palmotićeva- pogled od Hatzove)
  • Križanje Palmotićeve i Đorđićeve ulice
  • Đorđićeva ulica- pogled od Palmotićeve prema Draškovićevoj
  • Križanje Đorđićeve i Draškovićeve ulice
  • Križanje Đorđićeve i Palmotićeve ulice

Vezane vijesti

Do 31. kolovoza otvoren natječaj Zaklade Ivana Hodak za dodjelu stipendija...

Do 31. kolovoza otvoren natječaj Zaklade Ivana Hodak za dodjelu stipendija siromašnim studentima

Do 31. kolovoza bit će otvoren natječaj za dodjelu stipendije za preddiplomski studij koju u spomen na prerano umrlu mladu pravnicu Ivanu Hodak… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika