13.12.2008. / 21:38

Autor: Ružica Đukić

Afera Kiklop

Nives Drpić: Želim pisati kao Vedrana Rudan

Nives Drpić ponovno je glavna tema medija: iako je trebala dobiti nagradu Kiklop za hit-godine, za svoju prvu knjigu "Gola istina", zbog negodovanja struke, prošlog je tjedna na sajmu knjige u Puli ukinuta ta kategorija pa je starleta, čijim medijskim istupima upravlja marketinška agencija, zbog toga bijesna

Prošlog je tjedna na Međunarodnom sajmu knjige u Puli otkazana nagrada Kiklop za hit-godine koju je, prema broju prodanih primjeraka, trebala dobiti starleta Nives Drpić, supruga Dinamova nogometaša Dine Drpića, za knjigu "Gola istina". Iako zasigurno nije imao takvu namjeru, Upravni odbor te nagrade tim je činom pružio Nives Drpić još veći publicitet od onog kojeg je imala do tada te je ona postala glavna tema rasprava.
Znajući koliko se puta fotografirala u nimalo čednim izdanjima i koliko je željna medijske pažnje, od koje uostalom i živi, pomislili smo kako će biti jednostavno dogovoriti intervju s Nives Drpić. Naime, zadnjih desetak godina često je koristila vlastito tijelo i obiteljske neprilike kako bi se našla u medijima. Ipak, otkako je upravljanje njezinim medijskim istupima preuzela agencija Premier Media, svaki korak Nives Drpić pomno se planira. Tako, primjerice, intervjue daje samo putem maila kako bi svaka njezina rečenica izišla prekontrolirana.
“Jako sam zadovoljna takvim poslovanjem. Cjelokupni multimedijski projekt 'Gola istina' poprimio je jako velike razmjere i na ovaj način puno lakše i jednostavnije rješavam sve tekuće stvari koje me zaokupljaju. Ja sam prije svega majka i supruga i to je uloga koja me najviše veseli. Upravo zato imam i menadžerski tim koji mi pomaže najbolje organizirati vrijeme. Velika je stvar i to što se ne moram više javljati na telefon silnim novinarima. Ne prođe ni jedan dan, a da oni ne kontaktiraju sa mnom” izjavila je za Extru.
Na pitanje što misli kojem je piscu slična po načinu pisanja, rekla je:
“Ne bih se uspoređivala s drugim piscima, ali voljela bih u budućnosti pisati poput Vedrane Rudan ili Frédérica Beigbedera.”
Spornu knjigu "Gola istina" napisala je, kako kaže, ne zato da bi dobila nagradu, nego zato što je smatrala da može puno toga reći.
Svoje prve istupe u javnost Nives Drpić, djevojačkog prezimena Zeljković, imala je još kao šesnaestogodišnja djevojčica kada se u oskudnom kupaćem kostimu fotografirala za motoru za auto-moto magazin. Nakon što je glumila u glazbenom spotu za pjesmu Mladena Burnaća "Ne zovi mala policajce", skladatelj Zrinko Tutić ponudio joj je da se okuša kao pjevačica. Pod umjetničkim imenom Nives Celzijus, kako je i danas mnogi zovu, snimila je album "Cura moderna" koji je na tržištu prošao nezapaženo.
Nije to bio njezin jedini pokušaj da se nametne kao pjevačica. Godine 2003. snimila je pjesmu "Na koljena", a iako je najavljivala i snimanje albuma, do toga nikada nije došlo.
Puno više nego o glazbenim pokušajima, govorilo se o njezinu fotografiranju za Playboy, a jedno je vrijeme na RTL Televiziji vodila i emisiju "Vladarice Playboyeva carstva". Ipak, najveću je buru izazvala kada je u ožujku 2005. tabloid 24sata objavio fotografije i priču u kojoj se navodi kako su trojica Dinamovih igrača Dario Zahora, Mate Dragičević i Igor Cvetković s Nives i njezinom prijateljicom Majom Kljaković-Šantić orgijali u zagrebačkom hotelu Sheraton.
U to je vrijeme Nives Zeljković već bila u vezi s još jednim Dinamovim igračem, sadašnjim suprugom Dinom Drpićem. Nives Zeljković tada je žestoko opovrgavala sudjelovanje u orgijama te je tvrdila da je za fotografije koje su snimljene pozirala isključivo svom tadašnjem dečku Igoru Cvetkoviću.
Mnogi su smatrali kako će to itekako utjecati na vezu s Dinom Drpićem s kojim je u to vrijeme Nives bila već zaručena.
Uostalom, malo tko je vjerovao da bi ta veza, i bez objavljenih fotografija, opstala. Naime, vladalo je mišljenje kako je Dino Drpić jedan skroman zagrebački mladić iz ugledne obitelji arhitekata koji nije sklon skandalima. Par se ipak u lipnju 2005. godine vjenčao u Las Vegasu, kad je Nives bila tri mjeseca trudna s njihovim prvim djetetom, sinom Leoneom. Nakon Leonea dobili su i još jedno dijete, kćer Taishu, danas dvogodišnju djevojčicu.
Međutim, zadnjih godina, kada je o skandalima riječ, Dino Drpić dobro slijedi ritam svoje supruge. Tako je prošlog tjedna objavljeno kako je, slaveći pobjedu protiv kluba Zagora, bio u narodnjačkom klubu Diamond u Zagrebu te se u toaletu tog kluba sukobio s jednim gostom, koji ga je navodno i ošamario. Svjedoci događaja navode kako je Dino Drpić tom gostu navodno rekao: "Znaš li ti tko sam ja?"
Istu je rečenicu, pričalo se, rekao prije dva i pol mjeseca kada su ga u naselju Šestine, gdje obitelj Drpić stanuje, zaustavili prometni policajci zato što je razgovarao na mobitel dok je vozio. Vrijeđao je tada službene osobe i opirao se uhićenju, zbog čega je zadržan u policijskoj postaji te je platio kaznu za remećenje javnog reda i mira.
Javna tajna je i da Dino Drpić već godinama ima financijskih problema zbog ovisnosti o kockanju. Kada smo prije nekoliko mjeseci nazvali njegova oca Antu Drpića i zamolili ga da prokomentira poruke koje smo vidjeli, a u kojima Dino Drpić moli jednog od kamatara iz zagrebačkog naselja Savica da pričeka još neko vrijeme novac koji mu je posudio, njegov je otac tada rekao: “Možemo o svemu popričati, ali, molim vas, a ako imate djecu - to ćete i shvatiti, pričekajte da ga prodaju da mu ne propadne transfer.”
Transfer s turskim klubom Beshiktash ipak nije dogovoren zato što su čelnici tog kluba vidjeli snimku na kojoj Dino Drpić navijačima Hajduka pokazuje golu stražnjicu. Smatrali su da njihovu klubu ne treba takav igrač.
Bez obzira na to što svojim postupcima često šokiraju i jedno drugo, a ne samo javnost, Nives Drpić često je javno branila suprugovo ponašanje i postupke.

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU EXTRE

Vezane vijesti

"Dabogda te majka rodila": Beskompromisno o tabu temama

"Dabogda te majka rodila": Beskompromisno o tabu temama

U subotu 31. ožujka 2012. u riječkom HKD Teatru održat će se premijera predstave "Dabogda te majka rodila", nastale prema istoimenom romanu Vedrane… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika