Objavljeno u Nacionalu br. 684, 2008-12-23

Autor: Orhidea Gaura

Estradna žetva

Novogodišnje gaže za desetke tisuća eura

SeverinaSeverinaSilvestrovo je noć kad hrvatski pjevači zaista postaju zvijezde, barem sudeći prema iznosima koje dobivaju za svoj nastup, a koji su u nekim slučajevima i trostruko veći od onih koje za pojedinačne nastupe dobivaju tijekom godine. Većina njih nastupit će na gradskim trgovima, a dostupnost informacija o tome koliko će im novca iz gradskih proračuna biti isplaćeno ovisila je od poglavarstva do poglavarstva. Tako, na primjer, nije tajna da će Grad Pula za nastup grupe TBF izdvojiti 115 tisuća kuna, no za koliko će novca u Puli pjevati Severina nisu mogli reći jer taj dio pokriva sponzor Tuborg. Ipak, navodno je riječ o cifri od 60 tisuća eura.

Na Trgu bana Jelačića u Zagrebu pjevat će Oliver Dragojević. Ukupan trošak izvođača i tehnike iznosi 750 tisuća kuna, od čega će Oliver zaraditi gotovo polovicu, odnosno oko 40 tisuća eura. Mišo Kovač u svom će Šibeniku pjevati za 25 tisuća eura, a Split će, navodno, za nastup Jasmina Stavrosa izdvojiti čak 35 tisuća eura, dok će Nina Badrić od istoga grada dobiti 30 tisuća eura. U Rijeci pjevaju Hladno pivo i Gibonni, Grad će izdvojiti 400 tisuća kuna, a ostatak sponzori pa cijena izvođača nije poznata, no nagađa se da je riječ o 30 tisuća eura, koliko otprilike stoji i Colonia koja pjeva u Dubrovniku kao i Jinxi, no za nešto niži iznos. Toni Cetinski pjevat će u Rovinju gdje je ukupan trošak dočeka 500 tisuća kuna, ali njegovih je i više od polovice tog iznosa jer trošak tehnike i predgrupe Dream Project ne bi smio premašivati cifru od 150 tisuća kuna. Luka Nižetić pjevat će u Velikoj Gorici za 90 tisuća kuna, Milo Hrnić sa svojim bendom u Makarskoj za 25 tisuća eura, Marijan Ban i Diktatori u Karlovcu će nastupati za 80 tisuća kuna. Marko Perković Thompson i Mate Bulić uz prateći sastav Delta zajedno će u Gospiću zaraditi 256 tisuća kuna odnosno 35 tisuća eura. Goran Karan nastupa u hotelu Dubrovnik Palace.

Boris Novković i njegov bend Noćna straža pjevaju u Kutini za 100 tisuća kuna, a svoj će nastup reprizirati 1. siječnja u Budvi za 20 tisuća eura, koliko će otprilike isti dan ondje dobiti i Novi fosili. U Budvi će, inače, za Silvestrovo pjevati Lepa Brena za 60 tisuća eura. Istu cifru u Skopju će dobiti i Hari Mata Hari, a navodno je njegov nastup za istu cijenu Ljubljani bio preskup pa će tamo pjevati Danijela za otprilike dvostruko manji iznos, dok će Halid Bešlić pjevati za 25 tisuća eura u sarajevskom restoranu Bazeni. No najveće zvijezde na Balkanu, barem sudeći prema njihovoj cijeni od 100 tisuća eura, još uvijek su Zdravko Čolić, koji će pjevati u crnogorskom Baru, i Goran Bregović koji nastupa u Beogradu. Ostatak nekadašnjeg Bijelog dugmeta, Alen, Željko i Tifa, dobit će u Opatiji otprilike 35 tisuća eura.

Vezane vijesti

Zajednički koncert Olivera Dragojevića & Hari Rončevića

Zajednički koncert Olivera Dragojevića & Hari Rončevića

Sve je spremno za nadolazeći spektakl u Areni Varaždin, zajednički koncert Olivera Dragojevića & Hari Rončevića koji će se održati ovu subotu,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika