21.12.2008. / 18:34

Autor: Vanja Turak

Chris Brown – Nova američka R&B senzacija i Rihannin dečko

Iako se glazbom bavi od 2005. godine, devetnaestogodišnjem Chrisu Brownu ova će godina zasigurno ostati u lijepom sjećanju, čak tri njegove pjesme se nalaze na ovogodišnjoj Billboard Hot 100, proglašen je izvođačem godine u SAD-u i kao šećer na kraju, prohodao je s pjevačicom za kojom uzdišu muškarci diljem svijeta.


Chrisu cvjetaju ruže u poslovnom i privatnom životuChrisu cvjetaju ruže u poslovnom i privatnom životuChristopher Maurice Brown rođen je 1989. godine u Virginiji (SAD) a glazbom se počeo baviti već sa 11 godina, za što je imao podršku svoje mame. Ona ga je upoznala s producentom Scottom Storchom, u čijoj je suradnji 2005. godine objavio prvi singl Run it. Storch je producirao i njegov debitantski album koji se na tržištu pojavio krajem iste godine.

Nakon uspješnog proboja u pjevačkim vodama, Chris se odlučio okušati i u glumačkim pa je 2006. godine dobio priliku gostovati u nekoliko epizoda četvrte sezone O.C. California, popularne američke serije za mlade. Sljedeće godine moglo ga se je vidjeti i na velikom platnu, u filmovima Stomp the Yard i This Christmas.

Početkom studenog 2007. objavljuje drugi album na kojemu se nalaze poznate pjesme Wall to Wall i Kiss, Kiss duet s američkim hip hoperom T-Painom kojom se popeo na sam vrh američke glazbene top list Billboard Hot 100. Novi album planiran je u sljedećoj godini, za kojeg su već izašli singlovi No Air i Forever.

Osim što mu poslovno cvjetaju ruže, Chrisu se i ove godine čini se ''sve posložilo na svoje mjesto''. Od ljeta je i službeno u vezi s Rihannom (na čemu mu sigurno mnogi zavide) a trenutno s njom planira useliti u vlastiti stan, što očito znači da su oboje vezu shvatili vrlo ozbiljno.

U nedavnom intervjuu za američki magazin Billboard, Chris je izjavio kako će se osim vlastitim pjesmama, baviti i pisanjem za druge izvođače, među ostalom i za Rihannu, s kojom planira duet.
''Također imam u planu suradnju s Backstreet Boysima i Pussycat Dolls, te za neke novije ženske sastave'' rekao je za Billboard i najavio još jedan duet, s neafirmiranim trinaestogodišnjim Scooterom Smiffom. Pjesma Head of my Class se već sad može poslušati na internetu, a službeni singl očekuje se na proljeće iduće godine.
Više o Chrisu, za kojeg ćemo sigurno još čuti, možete naći na njegovoj službenoj web stranici http://www.chrisbrownworld.com/

Vezane vijesti

Lady Gaga povrijedila glavu na koncertu na Novom Zelandu

Lady Gaga povrijedila glavu na koncertu na Novom Zelandu

Američka pop zvijezda Lady Gaga povrijedila je glavu kad ju je slučajno udarila metalna šipka na zadnjem koncertu na Novom Zelandu u nedjelju navečer… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika