27.12.2008. / 21:59

Autor: Branimir Lozej, Vedran Horvat

Hrvatski rukometaši svladali ruske na otvorenju Arene

Pred 15 tisuća gledatelja rukometna reprezentacija Hrvatske nadigrala je Ruse rezultatom 33:24, uz ostale, utakmicu su pratili i predsjednik Republike Hrvatske Stipe Mesić te premijer Ivo Sanader

Prijateljskom utakmicom Hrvatska - Rusija otvorena je Arena Zagreb. Hrvatska je pred nešto više od 15 tisuća gledatelja pobijedila Rusiju 33:24. Igrač utakmice u hrvatskoj reprezentaciji bio je Igor Vori koji je zabio ukupno šest pogodaka, a Vori je ujedno postigao i prvi pogodak u Areni.

Hrvatski su rukometni reprezentativci, iako u izmijenjenom sastavu uvjerljivo pobijedili te tako gledateljima pružili pravi spektakl. Izbornik hrvatske reprezentacije Lino Červar nije mogao računati na Petra Metličića, Blaženka Lackovića, Denisa Buntića i Ivana Balića, koji je sjedio na klupi, ali nije ulazio u igru.

Početak utakmice obilježilo je nekoliko uzastopnih sedmeraca iz kojih hrvatski rukometaši nisu uspjeli postići pogodak. Poluvrijeme je završilo sa sedam pogodaka razlike za Hrvatsku, 16:9. Hrvatska je vodila tijekom cijelog susreta, a uz Vorija najbolji u njenim redovima bili su Domagoj Duvnjak s pet i Zlatko Horvat s četiri gola. Ova prijateljska utakmica dobro je poslužila hrvatskoj reprezentaciji uoči priprema i početka Svjetskog rukometnog prvenstva koje počinje 16. siječnja u Hrvatskoj.

Prije početka utakmice Arenu je blagoslovio pomoćni biskup zagrebački Vlado Košić, koji je održao i malu propovijed. Tijekom utakmice gledatelje su zabavljale maskote Svjetskog rukometnog prvenstva i voditelj Davor Dretar Drele, a na poluvremenu pjevala je Lana Jurčević. U ložama Arene Zagreb utakmicu su pratili predsjednik Republike Hrvatske Stipe Mesić i premijer Ivo Sanader sa svojim delegacijama.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika