30.12.2008. / 17:51

Autor: Hina

Prodaja biogoriva u Brazilu nadmašila prodaju benzina

Oko 90 posto domaćih automobila prodanih na brazilskom tržištu voze na benzin ili etanol ili na mješavinu tih goriva

Prosječan cijena litre etanola je u listopadu iznosila oko 1,5 realaProsječan cijena litre etanola je u listopadu iznosila oko 1,5 realaProdaja etanola, biogoriva proizvedenog od šećerne trske, prestigla je 2008. prvi puta prodaju benzina u Brazilu, objavila je u utorak Nacionalna agencija za naftu (ANP).

Prodaja etanola dosegla je do listopada 15,8 milijardi litara, ili 44,9 posto više nego u istom razdoblju 2007. godine, prema 15,5 miljardi litara benzina.

Oko 90 posto domaćih automobila prodanih na brazilskom tržištu voze na benzin ili etanol ili na mješavinu tih goriva. Prema dnevnom listu O Estado de Sao Paolo ta tendencija će se nastaviti posljednjih mjeseci godine radi niskih cijena etanola.

Prosječan cijena litre etanola je u listopadu iznosila oko 1,5 reala (0,64 dolara), dok je cijena benzina 2,5 reala (1,07 dolara po dnevnom tečaju).

Brazil je drugi svjetski proizvođač biogoriva, nakon prvog svjetskog izvoznika Sjedinjenih Država. (P.H.)

Vezane vijesti

'Neuspjeh Rija+20'

'Neuspjeh Rija+20'

Susret na vrhu UN-a o održivom razvoju Rio+20 završio se u petak usvajanjem izjave koja otvara put zelenom rastu planeta, više ekološki i socijalno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika