31.12.2008. / 12:04

Autor: Nacionalova redakcija

Sretan vam shopping siječanj: Počinju velike rasprodaje!

Svaka modna ovisinca zna da kupovanje na rasprodajama nije trošenje nego ušteda novca. Ne znate li kako kupovati i uštedjeti, nema problema. Saznali smo tko, kada i gdje nudi najpovoljnija sniženja

Rasprodaje privlače najveći broj kupacaRasprodaje privlače najveći broj kupacaPrvi dani nove godine za svaku su shopingholičarku posebni praznici. Tada, naime, tradicionalno počinju zimska sezonska sniženja. Sve ono što je jučer bilo preskupo, danas je dostupno. Pitanje je samo ima li dovoljno zaliha, a upravo zato u dućanima se stvaraju takve gužve kao da se roba dijeli besplatno. Zlatno je pravilo da se na sniženjima kupuju klasični komadi za koje nitko neće moći shvatiti da je roba od prošle sezone. It komadi ipak se kupuju po punoj cijeni jer su, čim počnu rasprodaje, zapravo zastarjeli.
Očekuje se da će ove godine cijene biti niže nego ikad. Odjeća, obuća, modni dodaci i drugi proizvodi jeftiniji su od 15 do čak 70 posto. Iako su blagdanski popusti počeli već prije Božića, upravo su siječanjske rasprodaje najveće, najpoznatije te privlače najviše kupaca.
Prodavaonice kupce na sniženja mame velikim natpisima u izlozima. Posjetili smo nekoliko trgovina te saznali da se sniženja razlikuju od prodavaonice do prodavaonice - dok neke imaju na rasprodaji samo određene artikle druge snižavaju u određenom postotku cijenu svih proizvoda.

Jeftino,još jeftinije,najjeftinije


U trgovini sportskom odjećom i obućom Lotto, u Masarykovoj ulici, između 30 i 50 posto sniženi su gotovo svi artikli. Tako je dječja trenirka Lotto snižena s 490 na 290 kn, tenisice koje su stajale 1160 snižene su na 860 kn, a torba za nogomet umjesto 270 dođe 190 kn. "Ovakva sniženja imamo svake godine od polovice prosinca. Građani uvijek vole kupiti nešto povoljnije. Ne znam hoće li gospodarska kriza utjecati na prodaju jer su sniženja tek počela", objasnila je Andreja Marinović prodavačica u trgovini Lotto.
Sniženje cijelog asortimana 3. siječnja počelo je i u trgovini Xnation u Ilici. Najviše su sniženi zimski odjevni predmeti pa pletena tunika umjesto 359 kn stoji 289 kn, a moderna kapa snižena je sa 105 na 89 kn. U ovoj smo trgovini sreli i Sanju Rendić koja je željela kupiti svečanu haljinu o čemu je rekla: "Uskoro moram na jednu svadbu pa trebam haljinu. Kako je za novogodišnje dočeke u ponudi mnogo svečanih haljina nakon što ovaj blagdana one su dosta snižene. Nadam se da ću naći nešto lijepo i povoljno."
Počelo je i sniženje obuće, a najviše su snižene čizme. Trgovina Šimecki u Ilici sniženje se kreće između 25 i 50 posto. Prodavačice su nam objasnile da se najbolje prodaju zimska obuća, a posebno visoke, mladenačke čizme koje se mogu nositi na elegantne kombinacije. Tako su visoke čizme od kože snižene sa 829 na 629 kn, a gležnjače visokih potpetica sa 349 na 189 kn.
Poseban je užitak na rasprodajama kupovati u dućanima s brendiranom odjećom jer su tamo sniženja najisplativija. U fashion shopu AM. J, u zagrebačkoj Ilici, sva roba s potpisom Dsquared2 snižena je čak 50 posto. U prijevodu to znači da je muška košulja koja je koštala 2300 kuna sada snižena na 1035 kuna, traperice čija je originalna cijena bila 3250 kuna sada su 1600 kuna. Tenisice, koje su svojedobno proslavile ovaj brand, snižene su sa 1999 kuna na 1199 kuna. Muške majice koje su nekoć koštale 972 kune sada koštaju 486 kuna.Najviše će domaći trgovci sniziti sezonsku odjeću, no i neke stvari iz drugih kolekcija bi se mogle naći na rasprodajiNajviše će domaći trgovci sniziti sezonsku odjeću, no i neke stvari iz drugih kolekcija bi se mogle naći na rasprodaji

Brendirana roba najisplativija


Naime, u AM. J fashion shopu znaju da su njihovi kupci modno osviješteni i da će nakon povratka sa skijanja već očekivati novu robu, što će im oni i osigurati.
Slično razmišljaju u Viktor concept storeu, gdje su još prošle godine uveli praksu ranih sniženja. Tako je aktualna kolekcija snižena 40 posto, a ona prošlogodišnja i 70 posto, što je uistinu velika ušteda. Tako kaput marke Celline, koji je koštao 7363 kune sada stoji 4417 kuna. Haljine s potpsiom Viktor&Rolf snižene su čak 70 posto, dok im je originalna cijena bila oko 6 tisuća kuna. Popust se odnosi i na ostale ekskluzivne brendove poput Yamammota, Comme des Garcons i Yssey Myake.
U ekskluzivnom concept storeu Nicolas sniženja su također počela prije blagdana. Trgovine Boss svaki tjedan imaju sve veća sniženja, a u svim Heruc buticima popusti se kreću od 30 do 60 posto.

Shopping centri također su počeli s popustima uoči Božića, a najveće rasprodaje najavljuju u siječnju

Avenue Mall

Službenu sezonu zimskih rasprodaja otvorio je 29. prosinca shopping centar Avenue Mall u Novom Zagrebu. Sniženja do čak 50 posto u trgovinama kao što su Zara, Fox, New Yorker, Lacoste, Deichmann i Time Out, zasigurno su dobar razlog za posjetu trgovačkom centru. Osim toga, uz predočenje računa za bilo koji kupljeni proizvod u Avenue Mall-u, dobivate popust od 10 posto na ponudu hrane i pića u restoranima na Good Food trgu. Sniženja u Avenue Mall-u traju sve do 31. siječnja 2009. godine a posebna pogodnost za kupce je što su sve trgovine otvorene radnim danima i subotom do 22 sata.Tradicionalno najveće gužve su u shopping centrimaTradicionalno najveće gužve su u shopping centrima

King Cross & City Center One

Sniženja u trgovačkim centrima King Cross i City Center One u Jankomiru, službeno počinju 2. siječnja 2009. godine, iako su već sada prisutna u većini trgovina. Cijene su snižene već do 50 posto, a do kraja mjeseca biti će i do 70 posto, ovisno o zalihama.

Centar Kaptol


Sezonska sniženja u Centru Kaptol službeno počinju početkom siječnja, mada ih mnoge trgovine imaju neovisno o drugima, već od Božića. Trajati će do isteka zaliha, što se zbog odličnih ponuda predviđa već za kraj mjeseca. Naime, trgovine poput Fabiani, Marks and Spencer, Xnation i Lacoste svoje će cijene reducirati i do 60 posto, neki i do 70. Osim toga, Kaptol Centar ima i niz dodatnih pogodnosti kao npr. popusti na gotovinu i razni prigodni darovi pri ostvarenju određenog iznosa kupljene robe

Importanne


Importanne Galleria i Importanne Centar u Zagrebu imaju razne pogodnosti i sniženja još od predblagdanskog vremena, a zimsko sniženje najavljeno je za prvi tjedan u siječnju. Importanne Centar kao prvi shopping centar u Zagrebu, svojim kupcima nudi sezonska sniženja do 50 posto. Trgovine kao što su Benetton, Corner, Emporio, Liberty, Mustang i mnogi drugi, sigurno su dobar razlog za posjetu centrima.

Mandi Shopping Centar

Trgovački centar Mandi u Slavonskoj Aveniji nudi bogati asortiman ponude po sniženju od 30 do 50 posto. Osim toga pojedini dućani imaju ponudu ''plati dva, dobiješ tri'' a sudeći prema bogatoj ponudi trendy odjeće koja se može kombinirati i koja će biti aktualna i sljedeću sezonu, posjet Mandi-u se zasigurno isplati. Osim odjeće u već dobro znanim trgovinama svjetskih brendova, Mandi nudi i bogatu ponudu nakita, satova i drugih modnih dodataka. Još jedna atrakcija je i HG Spot koji će privući i one najzahtjevnije kupce svojom bogatom i raznolikom hi-tech ponudom. Sniženja u Mandi Centru počinju 2. siječnja a trajati će do kraja mjeseca odnosno do isteka zaliha.

Vezane vijesti

Nerad, licemjerje, bezosjećajnost

Nerad, licemjerje, bezosjećajnost

Komisija Iustittia et pax Hrvatske biskupske konferencije poziva vjernike i građane da se 4. ožujka pridruže širokoj akciji Europskog saveza za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika