02.01.2009. / 11:42

Autor: Vanja Turak

Neven Ciganović: Ne može me povrijediti izjava Balkanca kakav je Josip Radeljak

Već nakon prvog pojavljivanja na RTL-u, poznati je stilist svojim "Ćušpajzom" izazvao pravu pomutnju na estradnoj i modnoj sceni, a među prvima ga je napao bivši suprug Vlatke Pokos koji mu je kazao da će umrijeti od AIDS-a jer je homoseksualac

Stilist kaže kako mu nije namjera nikoga vrijeđati, samo želi zabaviti gledateljeStilist kaže kako mu nije namjera nikoga vrijeđati, samo želi zabaviti gledateljePoznati stilist Neven Ciganović u nedjelju je zamijenio Vanju Halilović u RTL-ovu Exkluzivu te se u svom prvom prilogu ''Ćušpajz'' osvrnuo na celebrityje koji su svojim ponašanjem izazivali pažnju javnosti, te svakako obilježili 2008.godinu. Već nakon prve emisije bilo je jasno da je podigao puno prašine na domaćoj estradnoj, ali i modnoj sceni, gdje se svi pitaju hoće li se uskoro naći na njegovoj meti. Jer, osim što je upućen u sve što se događa među domaćim jet setom i onima koji bi to željeli biti, ne libi se nikoga javno prozvati.
Naime, već nakon prve emisije nekoliko poznatih Hrvata jako se naljutilo na njega. Ekskluzivno za Nacionalov portal govori o svom odnosu s nekim javnim osobama, obrazlaže zbog čega Nives Celzijus nije dobila književnu nagradu Kiklop i odgovara na uvredljivi komentar Josipa Radeljaka.

NACIONAL: S obzirom na vaš prilog u emisiji Exkluziv u kojem ste se obrušili na vladare naslovnica u 2008. godini, može li se zaključiti da vam zapravo nedostaje medijske pozornosti?
- Što se tiče mog priloga u Exkluzivu, tamo nisam rekao ništa novo, ništa o čemu se nisam izjašnjavao već cijelu godinu na svom blogu ''Plastik fantastik'', tako da ne bih to mogao prezentirati kao želju za nekim novim eksponiranjem.

NACIONAL: Poznato je da vodite medijski rat s vašim kolegom, Markom Grubnićem. Što je tomu konkretno razlog?
- Medijski rat kao takav su prouzročili mediji, tako da u tome može biti istine, ali i ne. Marko i ja smo se razišli kao prijatelji jer ja ne prihvaćam njegov način prezentiranja sebe u javnosti, a i neke njegove postupke smatram smiješnima. Iste te postupke sam prokomentirao na svoj način, što je Marko shvatio opet na svoj način. To je i bio jedini razlog našeg razlaza, dakle sukob mišljenja mogao bih reći.

NACIONAL: Grubnić je nedavno izjavio kako će možda u 2009. godini javnosti predstaviti svoju djevojku, što mislite o kome bi se moglo raditi?
- Moram priznati da mene, kao ni cijelu hrvatsku javnost, zaista ne zanima koga to Marko ljubi, niti uopće razmišljam o tome. Bitno je da je on sretan, nije važno s kim.

NACIONAL: Može li se, prema vašem iskustvu, i u Americi tako lako doći u središte medijske pozornosti, kao što je kod nas slučaj s, primjerice, Simonom i Antom Gotovac?
- Mislim da se svugdje u svijetu lako može doći u središte pozornosti, posebno ako u sebi imate onu poznatu formulu karizma + talent. Također je bitno i da se i nađete u krugu ljudi koji to mogu prepoznati. Kod nas se samo čini da imamo previše zvijezda ''bez pokrića'', ali mi smo mala zemlja s nedovoljno zanimljivih događaja i ljudi, tako da se hvatamo za svakog tko je makar približan toj formuli. Simona i Ante definitivno imaju ono nešto, što su uspjeli prepoznati mediji koji ih toliko forsiraju kao zvijezde. I moram priznati da mi je drago što oni postoje.

NACIONAL: Što mislite koji je razlog što Nives Celzijus nije dobila nagradu Kiklop za najprodavaniju knjigu u Hrvatskoj ove godine?
- Osobno mislim da pravi razlog nije bio u tome što su nagradu ukinuli samo zato jer se radilo o Nives. Pa Kiklopa su svih ovih godina dijelili osobama za koje ih definitivno nije bila briga tko su oni ili što su bili. Mislim da se slučajno tamo zatekao netko ''pametan'' koji je rekao: ''Gle, mogli bi Nives prvo nominirati, pa joj potom uskratiti nagradu. Gdje je Nives, tu je i skandal.'' A gdje ćeš veće promocije za nešto za što do prije mjesec dana nitko nije ni čuo.


NACIONAL: Na vaš komentar o Vlatki Pokos, koji se ticao i njenog bivšeg muža, oglasio se i sam Dikan rekavši između ostalog kako nećete doživjeti njegove godine jer ćete umrijeti od AIDS-a. Je li vas povrijedila ta izjava?
- Bio bih zaista glup da me povrijedi takva izjava čovjeka koji se svih ovih godina pokušava prodati pod intelektualca, a ustvari je običan Balkanac. Ta njegova izjava je utuživa, tako da ću dobro razmisliti da li mi se da sa svakim povlačiti po sudu. Osobno mislim da bi taj čovjek, prije nego nešto takvo izgovori, prvo trebao pomesti ispred svog dvorišta.

NACIONAL: Kako to da niste komentirali aferu Halilović - Ivanišević? O njima se poprilično pisalo u 2008. godini.
- Tu aferu nisam komentirao zato što sam sad uposlenik RTL Televizije, i mislim da nije primjereno komentirati nešto na što se moja matična televizija oglušila. Osim toga, s Tanjom i Goranom sam bliski prijatelj, te se o tom događaju nikada nisam javno izjasnio.Aferu Halilović-Ivanišević nije komentirao zbog poštovanja prema RTL-u, i Tanji Dragović koju smatra prijateljicomAferu Halilović-Ivanišević nije komentirao zbog poštovanja prema RTL-u, i Tanji Dragović koju smatra prijateljicom

NACIONAL: Osvrnuli ste se pozitivno na Mariju Cvitanović izjavivši kako se ponijela damski nakon objava fotografija svog supruga u magazinu Story. Kakvo je vaše mišljenje o Tanji Dragović, koja se našla u sličnoj situaciji?
- Mariju vrlo cijenim kao osobu i mišljenja sam da kod ovakvih situacija upravo treba reagirati bez komentara. Sto se tiče Tanje Dragović, mislim da se i ona ponijela jednako cool, te da je odreagirala onako kako je smatrala najbolje za taj trenutak. Najbitnije je da se Tanja i Goran sad vole više nego ikada, što želim i Cvitanovićima.

NACIONAL: Što mislite o Jeleni Veljači i debaklu koji su ove godine doživjeli njena bivša produkcija i telenovela "Zakon ljubavi"?
- Jelenu sam upoznao u vrijeme snimanja prve Majetićeve sapunice ''Villa Marija'' i moram vam priznati da se od tada jako isprofilirala kao umjetnica i kao osoba. U samo par godina je od nepoznate mlade glumice postala jedna od ikona stila u Hrvatskoj. Nakon toliko uspješnica, logično je da ti se negdje dogodi i poneki kiks, iako mislim da je sapunica ''Zakon ljubavi'' bila jedan od naših najkompletnijih projekata u dramskom smislu. Nažalost, opet se pokazalo da naši gledaoci još uvijek nisu navikli na visoku produkciju i da više teže trash umjetnosti poput ''Nad lipom 35''.

NACIONAL: Kako planirate provesti najluđu noć u godini i koji su vam planovi i ciljevi u 2009. godini?
- Novu godinu ću dočekati sa prijateljima, ali vam neću otkriti gdje jer se želim malo odmaknuti od ovog hrvatskog sivila. Ja sam vam tip čovjeka koji ne radi previše planova za budućnost, već živim od danas do sutra. Bio bih najsretniji ako će vas moj ''Ćušpajz'' dobro zabavljati cijelu godinu. Jer moj cilj je zabavljati i nasmijati ljude, a ne nekoga naljutiti.

Vezane vijesti

HRT protiv RTL-a: 'Medijski rat televizija'

HRT protiv RTL-a: 'Medijski rat televizija'

Hrvatska radiotelevizija (HRT) danas je neprimjerenim, neistinitim i neutemeljenim ocijenila izjave predsjednika Uprave RTL-a Johannesa Zulla da je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika