06.01.2009. / 18:29

Autor: Vanja Turak

Održan tradicionalni prijem povodom pravoslavnog Božića

Banket u Novinarskom domu završio je kušanjem koljiva i uručivanjem godišnje nagrade Srpskog narodnog vijeća za promicanje ljudskih prava, multikulturalnost i očuvanje antifašističkih ideologija, a dobili su ih Dragutin Hedl, Damir Kajin i Đuro Zatezalo

Tradicionalni prijem povodom pravoslavnog Božića održan je danas u podne u Novinarskom domu u Zagrebu.
Svečanosti koju je organiziralo Srpsko vijeće nazočili su brojni uglednici iz politike i medija.
Milorad Pupovac u svom se govoru kritički osvrnuo na godinu pred nama, nazivajući ju godinom izazova i kušnji za sve građane Republike Hrvatske, a posebno za one koji obnašaju javnu vlast.
Pritom je prisutne podsjetio kako se uskoro bilježi godina dana od formiranja nove vlade i kako građani moraju steći povjerenje u nju i državne institucije.
''Hrvatska treba politiku koja će odgovoriti na izazove koje nam postavlja ekonomske krize, a koja je djelom rezultat nasljeđa iz 90-tih'' istaknuo je Pupovac. Također je priliku iskoristio da napomene kako se ove godine obilježava 65. godina od zasjedanja ZAVNOH-a (Zemaljsko antifašističko vijeće narodnog oslobođenja Hrvatske) i da mnogi još danas sumnjaju, ne znaju ili ne priznaju vrijednost te godišnjice. ''Istovremeno, postoji velik broj ljudi koji su još uvijek ratni stradalnici, bilo u zemlji, bilo izvan nje. Iz tog razloga, Hrvatska treba politiku koja će biti najbolja koju može dati i koja će okupiti najbolje ljude kojima je u interesu prepoznavanje hrvatskih potreba'' rekao je Pupovac.

Govor je zaključio pravoslavnom čestitkom: ''Mir Božji, Hristos se rodi''.
Svečanosti su nazočili gradonačelnik Milan Bandić, koji je bio vidno raspoložen i izrazio zadovoljstvo zbog okupljanja u velikom broju u Novinarskom domu, zatim predsjednica Hrvatske narodne stranke Vesna Pusić, savjetnik predsjednika Republike Hrvatske Siniša Tatalović, potpredsjednica vlade Jadranka Kosor, ministar kulture Božo Biškupić, urednica informativnog programa HRT-a Hloverka Novak Srzić i državna tajnica Ministarstva rada i socijalne skrbi Dorica Nikolić.
Prijem u Novinarskom domu završio je tradicionalnim kušanjem koljiva i uručivanjem godišnje nagrade Srpskog narodnog vijeća za promicanje ljudskih prava, multikulturalnost i očuvanje antifašističkih ideologija. Nagrade, koje je uručivao Milorad Pupovac, dobili su novinar Dragutin Hedl, saborski zastupnik Damir Kajin i povjesničar Đuro Zatezalo.
(Fotografije: Tomislav Smoljanović)

Fotogalerija

  • Božo Biškupić i Jadranka Kosor u razgovoru s Miloradom Pupovcem
  • Zajednička fotografija uglednika koji su došli na svečanost
  • Na banketu je tradicionalno bio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić
  • Milorad Pupovac nazvao je godinu u koju smo ušli godinom kušnji
  • Novinaru Dragi Hedlu Pupovac je uručio nagradu

Vezane vijesti

Pupovac: Nikolićeve izjave štetne i nedopustive

Pupovac: Nikolićeve izjave štetne i nedopustive

Izjave srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića u vezi Vukovara i Srebrenice nisu samo štetne, već i nedopustive te se nadamo da će formiranjem… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika