09.01.2009. / 16:01

Autor: Vanja Turak

Za dobar seks dovoljne su tri minute

Iako se romantičari možda neće s time složiti, američko istraživanje koje su proveli seksualni terapeuti u Kanadi i SAD-u, urodilo je zaključkom da sve više ljudi preferira brzi seks. Prema ispitanicima, za dobar seks, ovisno o ukusima nije potrebno puno vremena

Puno je prednosti seksa koji ne traje dugoPuno je prednosti seksa koji ne traje dugoNa online anketama postavljenim na web stranicama zdravstvenih ustanova koje se bave seksualnošću, više od 50 posto glasača izjavilo je da preferira brzi seks, nešto više od 40 posto izjavilo je da to ovisi o prilikama i psihofizičkom stanju, a manje od 10 posto anketiranih izjavilo je da ne vole brzi seks.

Prednosti brzog seksa su brojne, ali isto tako treba biti oprezan kada i gdje se konzumira. Ako vas pritom uhvati nepoželjna osoba ili još gore videokamera čija vrpca može doći u krive ruke, brzo ćete zaboraviti na prednosti.

Jedna od najboljih prilika za brzi seks je za vrijeme promidžbenog programa na televiziji. Umjesto da za to vrijeme odšetate do frižidera, radije posegnite za partnerom.
Tako se nećete natovariti raznim grickalicama koje će vas samo debljati, a ako ste netom prije na televiziji vidjeli zanimljivu ljubavnu scenu, evo savršene prilike da je i vi isprobate.

Osim toga, brzi seks je daleko uzbudljiviji samim time što je spontan i impulzivan. Nemojte čekati da vam partner potvrdi želi li seks (muškarce to ni ne treba pitati), nego preuzmite inicijativu, iznenadite ga i pokažite mu da je poželjan.
Samim time, seksualni vam život neće upasti u rutinu.
Još jedan razlog zašto je brzi seks preporučljiv je hormon dopamin. Naime, dokazano je da mnogi muškarci i nešto manje žena, koji za sebe tvrde da su ovisni o seksu, izlučuju višak ovog hormona, koji stvara osjećaj strasti, uzbuđenja i požude.

Pritom se najčešće ne bira s kim će se u krevet, pa dolazi do prevare i emocionalne povrede. Poštedite sebe i partnera toga, ako vam je stalo, u suprotnom najbolje raskinite odnos.

Vezane vijesti

Foto: Candice Swanepoel

Foto: Candice Swanepoel

'Anđelica' Candice Swanepoel pozirala je u seksi photoshootingu za Victoria's Secret. Poznata južnoafrička manekenka u dosadašnjoj karijeri je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika