10.01.2009. / 15:15

Autor: Ivana Zobenica

LeBron James i Cavaliersi nanjeli četvrti uzastopni poraz Celticsima

'Velika trojka' Bostona, Kevin Garnnet, Ray Allen i Paul Pierce, ubacila je 41 poen, dok je LeBron James sam ubacio 38 poena. Tako je momčad Cleveland Cavaliersa ove sezone ostala neporažena u svojoj "Q" Areni

LeBron James (u skoku desno) bio je nazaustavljiv za igrače Boston CelticsaLeBron James (u skoku desno) bio je nazaustavljiv za igrače Boston CelticsaIz Clevelandove Quicken Loans Arene ove sezone nitko nije izišao kao pobjednik. Dominaciju na domaćem terenu Cavsi su ovaj put potvrdili protiv Boston Celticsa svladavši ih s uvjerljivih 98:73. Ovaj poraz Celticsima je četvrti u nizu. Cleveland je vodio tijekom cijele utakmice koja je bila izjednačena samo u jednom trenutku, pri rezultatu 2:2.

Najbolji igrač susreta nesumnjivo je bio LeBron James, a zabio je 38 poena što je za samo tri manje od zbroja poena Bostonove 'velike trojke' (Garnnet 18 poena, Allen 12, Pierce 11). Uz to, za taj učinak trebalo mu je čak 17 šuteva manje no njima. Utakmicu je završio s šutom iz igre 13-25, te 9-9 iz slobodnih bacanja, dodao je i sedam skokova, šest asistencija, četiri ukradene lopte i tri blokade.

Ray Allen (lijevo) u sinoćnjoj je utakmici postigao samo 12 koševaRay Allen (lijevo) u sinoćnjoj je utakmici postigao samo 12 koševaJames je odigrao i odličnu obranu na Paulu Pierceu, inače najboljem strijelcu Celticsa s prosjekom 19,5 poena po utakmici, te ga je potpuno zaustavio ostavivši ga na samo 11 poena uz šut iz igre 4-15. No iako ih je apsolutno zaslužio, LeBron nije želio preuzeti sve zasluge za obranu na Pierceu: ''Moji suigrači napravili su dobar posao i dali mi do znanja da su iza mene i da će mi pomoći. Nisam to učinio sam. Bio je to timski rad.'', rekao je LeBron.

Tribine Q arene bile su prepune, a navijanje nije prestajalo tijekom cijelog susreta. Sredinom zadnjeg kvartala pri vodstvu Cavsa od čak 20 poena, Boston je pokušao umanjiti poraz i utišati navijače prekršajima nad Benom Wallaceom. No Wallace je ubacio 5-10. S druge pak strane, za navijanje se pobrinuo LeBron James te je energično insistirao na podršci. Publika je uzvratila skandiranjem upravo njemu, uzvikujući: M-V-P!

Aktualni prvaci su s 29-9 omjerom poraza i pobjeda tek treća momčad istočne konferencije, a ispred njih su Cleveland Cavaliersi (29-6) te Orlando Magic (29-8).

Vezane vijesti

NBA: Boston napravio "break" u Miamiju

NBA: Boston napravio "break" u Miamiju

Trećom uzastopnom pobjedom protiv Miamija (94-90) košarkaši Bostona približili su se na korak do plasmana u veliki finale NBA lige. Nakon dva slavlja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika