12.01.2009. / 19:01

Autor: Ivana Zobenica

Mario Ančić u 2. kolu ATP turnira u Sydneyu

Turniri u Sydneyu i Aucklandu uvertira su prvom Grand Slamu sezone, a Mario Ančić je jedini hrvatski tenisač koji će nastupiti ovaj tjedan. U drugom kolu suparnik će mu biti sedmi nositelj Tommy Robredo

Mario Ančić trenutno je na 35. mjestu ATP ljestviceMario Ančić trenutno je na 35. mjestu ATP ljestviceMario Ančić ušao je u drugo kolo ATP-a u Sydneyu pobjedom 2:1 u setovima (4:6, 7:6, 6:3) nad kvalifikantom Xavierom Malisseom.

Mallisse je 185. igrača u svijetu, a ovo je bio treći njihov susret. Prije tri godine su se susreli u Adelaideu, a Malisse je tada slavio rezultatom 2:1, dok se Ančiću 2004. u Wimbledonu pisala pobjeda nakon što je pri rezultatu 7:5, 3:1 Malisse predao meč.

Ančić će u drugom kolu igrati protiv sedmog nositelja turnira, Španjolca Tommya Robreda koji je savladao Jurgena Melzera rezultatom 2:0 (6:3, 6:4).

Najveći favorit za osvajanje ATP Sydneya je treći igrač svijeta i branitelj prošlogodišnjeg naslova, Novak Đoković, a uz njega na turniru će nastupiti još četiri igrača iz Top20 prema ATP-ovoj ulaznoj ljestvici: Jo-Wilfried Tsonga (6), Gilles Simon (7), David Nalbandian (11) i Igor Andreev (19).

Xavier MalisseXavier MalisseDanas je počeo i ATP turnir u Aucklandu. Prošlogodišnjem branitelju naslova Nijemcu Philippu Kohlschreiberu neće biti lako s obzirom na to da već u prvom kolu igra protiv 31-godišnjeg Slovaka Dominka Hrbatyja koji je u turnir ušao s pozivnicom organizatora. Iako je trenutačno tek 250. igrač svijeta, Hrbaty u međusobnim ogledima vodi 3:1. Inače prvi nositelj turnira je deveti igrač svijeta Argentinac Juan Martin Del Potro.

Turniri u Sydneyu i Aucklandu uvertira su prvom Grand Slamu sezone, a Mario Ančić je jedini hrvatski tenisač koji će nastupiti ovaj tjedan. Australian Open počinje idućeg ponedjeljka.

U ženskoj konkurenciji danas su počeli turniri u Sydneyu i Hobartu.

Vezane vijesti

Ančić: Tenis je samo igra, zahvalan sam što sam ga mogao igrati

Ančić: Tenis je samo igra, zahvalan sam što sam ga mogao igrati

Silom prilika umirovljeni hrvatski tenisač Mario Ančić otvoreno je govorio o razlozima zbog kojih je u veljači ove godine objavio kraj karijere u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika