16.01.2009. / 17:29

Autor: Robert Rudić

Toyota predstavila TF109

“ Naš glavni cilj ove godine je boriti se za prve pobjede. Nakon osam godina sudjelovanja u Formuli 1 skupili smo dovoljno znanja i značajno se poboljšali.”, rekao je predsjednik Toyote Racinga John Howett

Toyota je svoj novi bolid TF109 predstavila u Kölnu, dok će testirati u PortugaluToyota je svoj novi bolid TF109 predstavila u Kölnu, dok će testirati u PortugaluToyota je jučer predstavila novi bolid, TF109, u Kölnu (zapadna Njemačka). Kao Ferrarijev bolid i Toyotin TF109 ne nalikuje na svog prethodnika zbog reduciranja troškova, a tako će izgledati i ostali bolidi. Novi bolid dizajnirao je dvadesetpetogodišnji Atsushi Narita, Toyotin grafički dizajner, i u Toyoti se nadaju kako će TF109 biti jednako brz kao i ostali.

Toyotini vozači su i dalje Jarno Trulli i Timo Glock, dok je treći vozač Kamui Kobayashi koji će sudjelovati i u utrkama GP2 Azija i GP2 seriji.

“ Naš glavni cilj ove godine je boriti se za prve pobjede. Nakon osam godina sudjelovanja u Formuli 1 skupili smo dovoljno znanja i značajno se poboljšali.”, rekao je predsjednik Toyote Racinga John Howett. Jarno Trulli, kao i svake godine, ima velika očekivanja:

“ Očekujem da će Toyota biti opet konkurentna. Jako sam samouvjeren i uvijek optimističan. Tako i ove godine imam velika očekivanja, ali iz iskustva znam da se sve što kažem zimi ne računa kada počne sezona. Nadam se da ću se moći boriti za Toyotinu prvu pobjedu; to je moj san i očekujem da će ova sezona biti jako zanimljiva i uzbudljiva. F1 je igra, pobjeđuješ i gubiš zajedno s momčadi, a momčad je učinila jako dobar posao prošle sezone i nadam se da možemo tako nastaviti.”

Testiranje će Toyota započeti 19. siječnja na Algarve Motor Parku u Portugalu.

Vezane vijesti

Petrov zamijenio Trullija

Petrov zamijenio Trullija

Ruski pilot u Formuli 1, Vitalij Petrov, novi je vozač malezijske momčadi Caterham poznatije pod imenom Team Lotus. Petrov (27) će u momčadi šefa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika