16.01.2009. / 18:44

Autor: Robert Rudić

McLaren predstavio MP4-24

"Ono što vidite danas u MP4-24 je to da je ovaj bolid ispravno konceptualiziran, a istovremeno pokušavamo napraviti bolid koji lijepo izgleda. Ako ide onako kao što izgleda, a što je rezultat iznimnih napora velikog broja ljudi, onda je to potvrda ne samo našim tehničarima nego i ostalim ljudima. Ovo je u potpunosti spreman bolid koji već sutra može ići na pistu.", rekao je Ron Dennis

Heikki Kovalainen (lijevo) i Lewis Hamilton pored novog bolida u WokinguHeikki Kovalainen (lijevo) i Lewis Hamilton pored novog bolida u WokinguMcLaren Mercedes danas je u svojoj bazi u Wokingu predstavio novi F1 bolid, MP4-24 te se pridružio Ferrariju i Toyoti.

Prošlogodišnji svjetski prvak Lewis Hamilton, Heikki Kovalainen te Pedro de la Rosa kao test vozač, danas su i službeno potvrđeni te će u novoj sezoni pokušati s novim bolidom, nakon vozačkog naslova, osvojiti i konstruktorski, kojeg McLaren nije vidio od 1998.

Naravno, još nisam vozio bolid, ali izgleda lijepo i jednostavno senzacualno.”; rekao je Hamilton, a Kovalainen se nadovezao: “Ponovio bih Lewisove riječi, bolid izgleda sjajno unatoč novim pravilima. Momčad je sjajno to obavila”.

Šef McLarena, Ron Dennis, izjavio je: "Naravno da su uvjeti isti za sve momčadi, velika promjena pravila traži i veliki posao. Ovo je najveća promjena pravila koju smo imali u posljednjih 15 godina. To je od tehničara unutar naše organizacije, koji nisu samo inženjeri nego visokokvalificirani znanstvenici, a zahtjevalo se da krenu sa čistim listom papira i konceptualizacijom osnovnih točaka novih pravila.

U takvoj se situaciji vrlo lako možete zabuniti i ako to napravite, nema tog razvoja koji to može ispraviti.

Ono što vidite danas u MP4-24 je to da je ovaj bolid ispravno konceptualiziran, a istovremeno pokušavamo napraviti bolid koji lijepo izgleda. Ako ide onako kao što izgleda, a što je rezultat iznimnih napora velikog broja ljudi, onda je to potvrda ne samo našim tehničarima nego i ostalim ljudima. Ovo je u potpunosti spreman bolid koji već sutra može ići na pistu. Moram vam reći i da je ovo drugi primjerak, prvi je već u Portugalu”.

Prvi će priliku testiranja imati, već sutra, Pedro de la Rosa.

Vezane vijesti

Hamiltonu VN Kanade

Hamiltonu VN Kanade

Britanski vozač Lewis Hamilton u McLarenu pobjednik je Velike nagrade Kanade, sedme utrke SP-a Formule 1 održane u Montrealu. Hamilton je sedmi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika