16.01.2009. / 20:41

Autor: Josip Bagić

Svečano otvaranje 21. Svjetskog rukometnog prvenstva u Spaladium areni u Splitu

"Ne zaboravite ovu misao: Rukomet igraju svi, ali samo Hrvati pobjeđuju", rekao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske Zoran Primorac na otvaranju, a njegovim je govor i otvoreno Svjetsko rukometno prvenstvo 2009. godine

U 19. 15 sati počelo je svečano otvaranje Svjetskog rukometnog prvenstva u Splitu. U splitskoj Spaladium areni svečanost je započela nastupom splitskih mažoretkinja, a nakon toga je otpjevana himna svjetskog rukometnog prvenstva. Himnu pjeva grupa hrvatskih glazbenika među kojima su Oliver Dragojević, Vana Vrdoljak, Toni Cetinski, Nina Badrić, Baruni, Maja Glagdan, te mnogi drugi. Himnu pod nazivom "Cijeli svijet je rukomet" osmislio je Željko Krušlin Kruška koji je također i jedan od izvođača.

U 19. 20 sati u areni se pojavio bubnjarski satav "Pakleni bubnjari" koji su izveli bubnjarsku i plesnu točku za gledatelje. Gledatelji su doslovce poludjeli od želje da podrže hrvatske reprezentativaca. U prilog tome govori i veliki broj navijača koji nisu uspjeli nabaviti kartu, ali su podršku pružili ispred Spaladium arene.
Za svečano otvaranje 21. Svjetskog rukometnog prvenstva u Hrvatskoj pripremljeno je i posebno osvjetljenje u Areni.
Plesovima raznih zemalja i kultura htjelo se dočarati zajedništvo, a grad Split i Hrvatska pokazali su dobrodošlicu svim reprezentacijama. Tako su u isto vrijeme plesove izvodili reperi, trbušne plesačice, hrvatski plesači u narodnim nošnjama, te mnogi drugi.
Predsjednik hrvatskog rukometnog saveza Sandi Šola pozdravio je sve okupljene i zaželio dobrodošlicu svima na svečanom otvorenju prvenstva.

Prizor s otvaranja prvenstvaPrizor s otvaranja prvenstvaSandi Šola:
"Zahvaljujući našim sjajnim rukometašima predvođeni izbornikom Linom Červarom i svima koji su zaduženi za organizaciju ovog svjetskog prvenstva želim se zahvaliti za to što smo dobili domaćinstvo 21, svjetskog rukometnog prvenstva. Nešto što je prije deset godina bila nemoguća misija, danas je stvarnost. Hrvatska je danas centar svijeta, a svjetsko rukometno prvenstvo najveći događaj u povijesti Hrvatske države. Divimo se premijeru i predsjedniku Hravtske koji su neopisivo pomogli u organizaciji i izgradnji preljepih dvorana koje su pune do posljednjeg mjesta."

Dragan Primorac
"Voljeni moj Splite, voljena moja Hrvatska svi bi željeli imati ovakev navijače. Pozdravljam sve ljude dobre volje koji su ponosi na ovu povijesnu manifestaciju. Ovim putem prenosim i pozdrave premijera Sanadera koji pozdravlja Torcidu i jako je ponosan na njih. U ime premijera Sanadera proglašavam ovo svjetsko prvenstva otvorenim.
"Ne zaboravite ovu misao: Rukomet igraju svi, ali samo Hrvati pobjeđuju", rekao je ministar Primorac.

Vezane vijesti

Gaćina izborio London

Gaćina izborio London

Hrvatski stolnotenisač Andrej Gaćina izborio je plasman na Olimpijske igre u Londonu. Iako je poražen u četvrtfinalu kvalifikacijskog turnira u Dohi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika