18.01.2009. / 12:26

Autor: Vanja Turak

Znanstveno dokazano: Bogati muškarci su bolji ljubavnici

Znanstvenici su došli do zanimljivog zaključka kojim bi se napokon mogla razriješiti vječita enigma zbog čega se mlađe žene udaju za starije, imućne muškarce. Naime, prema njima, za dobar orgazam kod žena nije presudna samo veličina muškarčevog spolovila nego i veličina njegovog bankovnog računa


Luksuz je jak afrodizijak, smatraju znanstveniciLuksuz je jak afrodizijak, smatraju znanstveniciThomas Pollet, psiholog i suradnik institucije Newcastle University uvjeren je da zadovoljstvo žena u seksualnom smislu, ovisi prvo o tome koliko joj je partner imućan. Smatra kako je to djelom evolucijsko naslijeđe, smatrajući da iako su druga vremena, žene, a i muškarci, još uvijek naginju hedonističkom stilu života koji je bio uobičajen u doba starih Rimljana i Grka.

Ženski orgazam je već dugo predmet istraživanja, ponajviše jer je poznato da ga žene puno teže doživljavaju nego muškarci. Kod žena je uvijek postojala reproduktivna odgovornost, dok su muškarci seks od davnina doživljavali kao sredstvo vlastitog užitka i zadovoljavanja.
Žena može ostati trudna i ako ne doživi orgazam, a s druge strane, kod zdravog muškarca je mogućnost ne dobivanja orgazma svedena na minimum.

Možda je upravo ta emancipacija i želja za ravnopravnosti razlog zbog čega žene imaju sve više kriterija pri biranju seksualnog partnera. Dr. Pollet i njegov stručni suradnik Daniel Nettle smatraju da imućniji muškarci ženama mogu pružiti luksuz, kojeg ruku na srce svi volimo, a samim time i seks postaje posve drugačiji i zabavniji nego primjerice kod siromašnih muškaraca.

Vezane vijesti

Pola Hrvatica ne koristi kontracepciju

Pola Hrvatica ne koristi kontracepciju

Treće godišnje višenacionalno istraživanje koje istražuje stavove mladih prema seksu i kontracepciji predstavljeno je danas s ciljem obilježavanja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika