18.01.2009. / 21:13

Autor: Vladimir Radičević

Zadar porazio Partizan, nezaštićeni gosti zasuti upaljačima i kovanicama

Da zadarska pobjeda ne bi bila savršena pobrinuli su se organizatori utakmice koji su, sasvim slučajno, zaboravili staviti zaštitna stakla iz klupe Partizana, koja je nešto više od 6 minuta prije poluvremena zasuta kovanicama, upaljačima i ostalim sitnim predmetima

Foto: Igor ŠobanFoto: Igor ŠobanU fenomenalnoj atmosferi prepune dvorane Krešimir Ćosić u Zadru, pred više od 9000 navijača, što je rekord nove dvorane, poražena je prvoplasirana momčad Parizana sa 74:65. Trener Partizana Dušan Vujošević nakon utakmice je rekao kako u ovakvim okolnostima, kada je momčad iscrpljena nakon velike pobjede u Moskvi protiv CSKA te nakon puta autobusom iz Beograda u Zadar, nije bilo lako igrati.

No, treba reći kako je Zadar nošen navijačima i vrlo borbenom i na trenutke agresivnom igrom zaslužio pobjedu. "Igrali smo pravu momčadsku košarku i dokazali smo da nismo samo napadačka momčad nego da znamo itekako dobro igrati obranu", nakon utakmice rekao je trener zadra Denis Pleslić.

Zadar je pravom kolektivnom igrom, od 1. do 40. minute držao sve konce u svojim rukama, a utakmicu sezone odigrao je krilni centar Tomislav Ružić (18 koševa i 7 skokova).

Foto: Igor ŠobanFoto: Igor Šoban"Dobro smo se pripremili za ovu utakmicu, znali smo da Partizan uvijek igra svoju igru i da ih se ne može pobjediti s 5 minuta dobre igre. U drugom dijelu su nam se približili, ali smo dobro reagirali i upisali vrlo važnu pobjedu".

Da je pobjeda itekako važna govori i podatak kako je u isto vrijeme kada je Zadar igrao protiv Partizana, iz Podgorice stigla vijest da je Cibona izgubila.

Tako je Zadar, koji sada bježi Ciboni jednu pobjedu, korak bliže ka nastupu na Final Fouru. Od direktinih protivnika koji se bore za Final Four u obzirom na to da Zadar još nije izgubio niti jednu utakmcu u novoj dvorani, uključujući i Eurocup, lako je zaključiti kako je dvorana 'Krešimir Ćosić' za sada neosvojiva

No, da zadarska pobjeda ne bi bila savršena pobrinuli su se organizatori utakmice koji su, sasvim slučajno, zaboravili staviti zaštitna stakla iz klupe Partizana, koja je nešto više od 6 minuta prije poluvremena zasuta kovanicama, upaljačima i ostalim sitnim predmetima. Nekoliko je igrača pogođeno i zamalo su napustili parket. Taj mali incident zamalo je prerastao u veći što je moglo dovesti u pitanje i domaćinstvo Final Foura regionalne NLB lige.

Foto: Igor ŠobanFoto: Igor ŠobanOsim bodova koji se dobivaju po poretku u sezoni (prvi dobija 8, drugi 7 i tako redom), pobjednik na Final Fouru dobija još dodatnih 15. Ako se ne desi čudo tj. da Cibona uđe u pobjedničku seriju i ipak se plasira na Final Four, o nastupu u Euroligi u sezoni 2009/10. moglo bi odlučivati upravo domaće prvenstvo koje se igra u travnju i svibnju (prvak dobija 5 bodova).

Zadar je nakon ove pobjede definitivno zahvatila euforija i svi sanjaju Euroligu koja nikada nije bila ovako blizu.

Vezane vijesti

Euroliga: Olympiacos preokrenuo -19 i uzeo naslov

Euroliga: Olympiacos preokrenuo -19 i uzeo naslov

Poluhorokom Georgiosa Printezisa na asistenciju Vassilisa Spanoulisa 0.7 sekundi prije kraja finala u Istanbulu, košarkaši Olympiacosa došli su do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika