19.01.2009. / 10:30

Autor: Marija Kunder

Želite li ozbiljnu vezu, zaboravite seks na prvom spoju

Čak i kada je kemija toliko jaka da je gotovo vidljiva, ostaje vječno pitanje treba li mu odmah popustiti ili čekati. No, posljednja istraživanja kažu da se strpljivost ipak isplati

Ako nakon prve strasti ugledate ovu scenu, ujutro vas vjerojatno više neće nazvatiAko nakon prve strasti ugledate ovu scenu, ujutro vas vjerojatno više neće nazvatiPrvi spoj..on je presavršen, zgodan, duhovit, jak na riječima..Toliko privlačan da mu je teško reći NE! Treba li popustiti? Možemo li se suzdržati? Želimo li mu odati sve svoje ženske čari odjednom?

Nova istraživanja pokazuju da odbijemo li seks na prvom spoju i pustimo da nas malo više zavodi i impresionira, šanse da je on onaj pravi nam se utrostručuju.
Ili barem imamo vremena shvatiti da nije..
U istraživanju je korišten matematički model da shvatimo kako su puno pouzdaniji muškarci oni koji su voljni čekati duže, a ne odustati nakon prvog odbijanja. Dakle, prema izračunima oni nestrpljivi, u tom slučaju, vjerojatno neće ni nastaviti nalaziti se s nama..a takve ni ne želimo!

Profesor Robert Seymour, sa UCL-a, koji je napravio taj model kaže: „ Dulje udvaranje je način da žena sazna dovoljno informacija o muškarcu koji joj se sviđa. Odugovlačenjem, žena ima veće šanse da shvati da li izlazi sa dobrim muškarcem koji ju zaslužuje. Ako to njemu nije problem, onda ONA zna da je na dobrom putu."

Stagniranje od seksa je cijena koju muškarac plaća u svrhu stvarnja dobre veze jer ako se ona i dogodi, bit će to prekrasno za oboje.
To objašnjava tezu, da je najbolji savjet za ženu ne spavati na prvom spoju.
Žene su uvijek na vagi: balansiranje između vječnih pitanja hoće li on cijeniti mene i moje tijelo ako pristanem odmah na seks, i straha da nas neće htjeti dovoljno dugo čekati. I koliko dugo je dovoljno dugo?
Muškarac je uvijek spreman na seks, samo je potreban ženski pristanak..neka to bude naša odluka! Ne želimo se osjećati posramljeno kada shvatimo da ideja koja nam se prošlu noć činila tako dobrom, ujutro nam donese samo poniženje..

Normalno, ako tražimo ljubav..ako nam je bitno da nas i sutra nazove...

Vezane vijesti

Foto: Candice Swanepoel

Foto: Candice Swanepoel

'Anđelica' Candice Swanepoel pozirala je u seksi photoshootingu za Victoria's Secret. Poznata južnoafrička manekenka u dosadašnjoj karijeri je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika