19.01.2009. / 16:07

Autor: Anamarija Kronast

The Observer savjetuje: Ljetujte na Korčuli, jedite u Istri, tulumarite u Zadru

Prestižni britanski časopis objavio je destinacije unutar Europe u kojima je poželjno već sada isplanirati ljetovanje jer su lijepe, povoljne i ne treba daleko putovati do njih, na prvom mjestu je hrvatski otok na kojemu za solidan novac možete dobiti puno dobre zabave

Korčula je za Britance trenutačno najbolja destinacija za obiteljski odmorKorčula je za Britance trenutačno najbolja destinacija za obiteljski odmorOvo je već dugo omiljena destinacija za obiteljsko ljetovanje jer nudi idealan mix pravog resorta, dugih pješčanih plaža i očaravajuće venecijanske arhitekture u gradu Korčuli, piše Observer.

Dodaju kako je Korčula idealna i zbog zelenih brežuljaka, nezagađenih plaža i elegantnog starog grada. Također hvale korčulanske vinograde, biciklističke staze koje su puno bolje organizirane i razvijene nego, primjerice, one u Grčkoj.

Među najboljim stvarima koje se za hrvatsku kunu mogu kupiti za njih su školjke u umaku od češnjaka, te čaša vina pošip.

Tako je, prema njihovoj ocjeni, puno bolje ići na Korčulu nego na španjolsku obalu, talijansku ili francusku rivijeru, čak i na nekoć vrlo cijenjene Kanarske otoke.

No, za one koji cijene talijanski tip turzima, savršen izbor je Istra, tvrde u Observeru, te savjetuju da se posjeti i u jesen kada je gušt kušati vina i specijalitete s tartufima. Također preporučaju obilazak maslinara, za koje tvrde da rade jednako dobro maslinovo ulje kao što je ono u Toskani.
Dakako, must have izleti su u gradiće Grožnjan, Motovun i Svetvinčenat.
I vjerovali ili ne, na listi mladih Britanaca koji vole urbanu glazbu, svakako bi trebao biti Zadar! Za njega tvrde da ima najmoderniju klupsku scenu u Europi, a atmosferu uspoređuju s onom na Ibizi.

Vezane vijesti

'Korčula, grad podno Tomijeve butige'

'Korčula, grad podno Tomijeve butige'

Vizuru grada Korčule od nedavno krasi ogromna betonska građevina trgovačkog centra Tommy, a dozvolu za gradnju je navodno izdao Konzervatorski odjel… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika