20.01.2009. / 13:19

Autor: Anamarija Kronast

Giorgio Armani u ratu s Dolce&Gabbanom

Slavni dizajner usudio se napraviti ono što je u modnom svijetu gotovo nezamislivo: optužio je Stefana i Domenica za plagiranje! Njihov medijski sukob u drugi je plan gurnuo kolekcije na milanskom tjednu muške mode

Dizajner smatra da si može priuštiti ovakve optužbeDizajner smatra da si može priuštiti ovakve optužbeMilanski tjedan muške mode nikada nije imao više zle krvi nego ove godine.
Naime, kao da su kolekcije pale u drugi plan, apsolutno svi pričaju o ratu koji se trenutačno vodi između Giorgija Armanija i dvojca Dolce&Gabbana.

Sve je počelo kada je Armani optužio Stefana i Dolcea da su u novoj kolekciji kopirali njegove hlače iz prošle sezone. Riječ je o crnim hlačama koje su specifične po tome što izgledaju kao da ste ih odjenuli naopako.

I premda nije nikakva tajna da se dizajneri rado "inspiriraju" jedni drugima( svima je cilj što prije saznati kako Miuccia Prada razmišlja o predstojećoj kolekciji), nije se baš često događalo da netko uperi prstom u nekog. No, Armani je učio upravo to.

Modni svijet je, dakako,šokiran ali ne zbog kopiranja nego prozivanja.
Dolce i Gabbana sve su odlučno porekli, no sumnja i dalje ostaje. Da im odgovori, Armani je preznetirao svoju drugu liniju Emporio Armani.

Slučaj sličan ovome dogodio se početkom devedesetih kada je Yves Saint Laurent optužio Ralpha Laurena da je iskopirao smoking koji je on kreirao trideset godina ranije.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika