23.01.2009. / 16:32

Autor: Tena Džodan

Dos&Dont's: 7 modnih grijeha

Sve je in, nose se svi stilovi i nikada nije bilo lakše biti u trendu. Ipak, postoje neka pravila koja nikada ne smijete kršiti, barem ne ako za sebe želite reći da ste modno osvješteni

Neka pravila se nikada ne mijenjajuNeka pravila se nikada ne mijenjajuJeste li ikad šečući gradom pomislili kako bi bilo divno uvesti pravu modnu policiju? Priznajte, često ste se pitale imaju li neke žene ogledalo i jesu li ikada pogledale neki modni magazin, televiziju, ljude na ulici...bilo koju odjevenu osobu.
U slučaju da ste tek nedavno počeli slijediti trendove i niste sigurni o kojim to modnim grijesima govorimo, pripremili smo mali vodič. Dakle, sve spomenuto treba izbjegavati, uvijek i bez rasprave! Ok?

1.) Bijele lakirane čizme sa špičastim vrhom - špic čizme odavno već nisu in. U kombinaciji s lakom u bijeloj boji dosežu vrhunac modnog kriminala. Ako su vam slučajno zalutale u ormar i još uvijek ih niste bacili(!?), napravite to odmah.

2.) Bež najlonke i crne sandale-Uf! Crne grilonke i sandale u boji, svakako! Britanke to obožavaju, one hrabrije i zimi nose sandale bez čarapa. No, pazite, ovakvo poigravanje s modnom zahtjeva veliko znanje jer je jako lako pogriješiti.

3.) Crni grudnjak ispod bijele majice - ružno bode oči. Ne mora grudnjak uvijek biti iste boje kao majica ili košulja, ali crno na bijelo u ovoj kombinaciji nikako ne prolazi. Nećete izgledati chanelovski nego loše, ma koliko trendy torbu ili cipele budete imali. (Isto vrijedi i za crne tanga gaćice ispod bijelih hlača-Užas!).

4.) Tanga gaćice koje vam vire iznad hlača - ne moraju baš svi gledati kakvo rublje nosite. I ne, to nije nimalo seksi nego baš suprotno. Ostavlja dojam vulgarnosti.

5.) Šarena haljina i najlonke s uzorkom - svako za sebe u nekim drugim kombinacijama je u redu, ali jedno s drugim nikako. Osim toga, najlonke s uzorkom su jako diskutabilan komad, pristaju samo jako visokim i mršavim ženama koje uz njih kombiniraju neboje.

6.) Dekolte i minica odjednom- Da,ako ste pjevačica narodne glazbe i kanite večer provesti na stolu u kavani. U svim drugim slučajevima, nikako. Nosite li minicu u dnevnoj varijanti (što kraća minica-ravnije potpetice), izbjegavajte dekoltirane košulje i majice. Ako su grudi vaš adut, onda uz majice V izreza kombinirajte hlače ili dužu suknju. Cheap look nikada nije in.

7.) Potpetice na trenirku - iako je teško vjerovati da je ovu kombinaciju netko stvarno u stanju navući na sebe, događa se. Nikada, nikada ni u kojem slučaju nemojte to dvoje kombinirati jer bi vas netko mogao pitati idete li na kostimiranu zabavu i u što ste se prerušili.

Vezane vijesti

Postoji li globalni ideal ljepote?

Postoji li globalni ideal ljepote?

"Stvarno mi je dosta ove tiranije u modi. Zbog toga sad živim u Berlinu. Berlin je puno slobodniji", tvrdi španjolsko-kolumbijski modni dizajner… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika