28.01.2009. / 12:44

Autor: Jelena Badovinac

C 5-francuski luksuz u novom izdanju

Automobil sportskih linija i raskošne unutrašnjosti već je oduševio sve muškarce koji puno vremena provode na putu, a naša kolumnistica Jelena Badovinac objasnila je zašto je postao favorit žena

Dizajnu ovog automobila uistinu je teško odoljetiDizajnu ovog automobila uistinu je teško odoljetiAko, kao ja, u prosjeku odvozite oko 70 000 kilometara godišnje itekako će vas oduševiti automobil u kojem imate masažu sjedala na vozačevom mjestu, a bili vi muškarac ili žena ne možete ni zamisliti koliko vas to može opustiti i pomoći vam da što manje umorni stignete na cilj. C5 Exclusive 2.7 V6 HDi FAP BVA mene je, kao ženu, prvenstveno "kupio" tom posebnom opcijom, no nemojmo zanemerati i ostale kvalitete ovog luksuznog ljubimca.


Za njegov luksuzni dizajn zaslužan je, ni manje ni više, već Domagoj Đukec, Hrvat koji već sedam godina radi u Citroenovom dizajnerskom timu. Lijep dizajn, sportskih linija, luksuzna unutrašnjost i beskrajno udoban - bile bi njegove glavne karakteristike. Unutrašnjost Citroena C5 izrađena je od vrhusnkih materijala, sjedala su izuzetno udobna, a posebna pažnja posvećena je volanu i središnjem kokpitu. Vozačko mjesto nalik avionskoj kabini u potpunosti je usmjereno vozaču. S druge strane, C5 ima nevjerovatno dobru akustiku u kabini pa tako , čak ni pri velikim brzinama, nemate osjećaj da jurite.


Jasne i precizne informacije o vožnji objedinjene su na tri okrugla analogna mjerača te podsjećaju na svijet aeronautike. Ergonomija komandi predstavljena je kroz najnoviju generaciju upravljača s fiksnim središnjim dijelom i sustavima za pomoć u vožnji, kao što su sustav upozorenja o nenamjernom prelasku preko crte (AFIL) ili dvofunkcijski zakretni ksenon farovi. Opremljen je Hydractive 3 Plus sofisticiranim ovjesima, ESP sustavom u seriji, a devet zračnih jastuka, od toga sedam u seriji, čini vas zaista sigurnima.

Unutrašnjost govori o francuskom smislu za detaljeUnutrašnjost govori o francuskom smislu za detaljeZa sve što nudi ovaj automobil cijena je zaista i više nego pristojna. Ako ga želite imati u svojoj garaži morat ćete izdvojiti 278.400 kn. Ako od dodatne opreme želite metalik boju stajat će vas dodatnih 3.500 kn, a paket Glazba u koji je uključena navigacija u boji Navidrive i HiFi sustav stoji 20.300 kn. Tristotinjak tisuća kuna nije malo, ali vjerujte isplati se. Nakon tjedan dana testiranja poželjela sam da mi ga Citroen pokloni na slijedeće dvije godine. Kako bilo, svaka čast francuskoj auto industriji, mi žene obožavamo C5!

Vezane vijesti

Video: Citroën DS4 - automobil koji poziva na bijeg u nepoznato

Video: Citroën DS4 - automobil koji poziva na bijeg u nepoznato

Citroën DS4, koji će biti u prodaji od drugog tromjesečja 2011., obogatit će liniju modela DS. Premijerno predstavljen na Salonu automobila u Parizu,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika