03.02.2009. / 17:28

 

Marihuana više nije in

Ljudi u razvijenim zemljama svijeta sve više odbacuju pušenje trave kao glavnu zabavnu( ne računamo Michaela Plelpsa), a zahvaljujući razvoju modernih tehnologija, mladi sve manje izlaze i socijalne potrebe zadovoljavaju na društvenim mrežama, što je utjecalo i na smanjenje poularnosti pušenja canabisa

Pušenje marihuane gubi na popularnostiPušenje marihuane gubi na popularnostiU razdoblju od 2002. do 2006. godine u većini europskih zemalja, Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi smanjio se broj korisnika marihuane dok je istodobno i smanjen broj izlazaka tinejdžera.
Nisu jasni razlozi , ali istražitelji smatraju da su glavni: utjecaj tehnologije, ali i zabrane korištenja droga . Internet i mobiteli zamjenili su razgovore licem u lice što paralelno smanjuje količinu večernjih izlazaka. U suradnji sa svjetskom zdravstvenom organizacijom istraživanje je provedeno u školama i na sistematskim pregledima nad oko 93 tisuće tinejđera iz 30 zemalja.


Pušenje marihuane poraslo je samo u Estoniji, Litvi i Malti te među djevojčicama u Rusiji.
Najviše korisnika je u Kanadi gdje canabis redovito puši 30 posto dječaka i 28 posto djevojčica, no to je otprilike 10 posto manje u odnosu na 2002. godinu. U SAD-u marihuanu koristi 24 posto dječaka i djevojčica.
Dječaci u Švicarskoj češće puše marihuanu nego u SAD-u, baš kao i djevojčice u Walesu u odnosu na američke vršnjakinje. (A.B.)

Vezane vijesti

Ministar Ostojić: Uvest ćemo reda u kombinirani rad liječnika

Ministar Ostojić: Uvest ćemo reda u kombinirani rad liječnika

Ministar zdravlja Rajko Ostojić danas je izjavio da je u zadnjih osam godina radio tko hoće i kako hoće, odgovarajući na novinarsko pitanje o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika