04.02.2009. / 18:02

 

Zubak nakon odlaska Šućura: Gradskoj kavani vratiti ćemo zagrebački duh

Ovime je završena dugogodišnja kontroverzna vladavina Šućura, kojoj je pridavan takav epitet zbog činjenice da su zbog njegovog prijateljstva sa Milanom Bandićem iz Grada zanemarivali njegovo neplaćanje korištenja prostora, ali i po mnogima bespravno držanje ovog objekta

Pavo ZubakPavo ZubakPavo Zubak, poduzetnik i vlasnik tvrtke AutoZubak postao je formalni vlasnik Gradske Kavane, ugostiteljskog objekta u Centru Zagreba, nakon osmogodišnje vladavine prijašnjeg vlasnika Ivana Šućura, koja je obilježena nizom kontroverzi.

Zubak je pobijedio na natječaju za desetogodišnju koncesiju, što zbog konkurencije nije bio neki problem, s obzirom da se jedini javio kao ozbiljni ponuđač.

"Ponuda AutoZubaka ispunila je sve, pa i one najstrože uvjete natječaja koji jamče da će ovaj reprezentativni prostor u samom središtu Zagreba i svojevrstan simbol hrvatske metropole vratiti tradicionalni zagrebački duh, kojeg je Gradska kavana nekoć imala. Projekt preuređenja bit će obavljen u dogovoru s nadležnim službama Grada te uz smjernice i nadzor Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode", priopćili su iz AutoZubaka.

Zubak će kavanu od prijašnjeg vlasnika preuzeti 1. ožujka, a na natječaju je odabran tek nakon što je dao pismena jamstva da će uložiti najmanje pet milijuna kuna u obnovu Gradske kavane, svakog mjeseca Gradu isplaćivati 64.000 kuna, a prijašnjem vlasniku isplatiti 398.000 kuna zbog ulaganja koja su napravljena u minulom razdoblju.

Time je završena dugogodišnja kontroverzna vladavina Šućura, kojoj je pridavan takav epitet zbog činjenice da su zbog njegovog prijateljstva sa Milanom Bandićem iz Grada zanemarivali njegovo neplaćanje korištenja prostora, ali i, po mnogima, bespravno držanje ovog objekta. Iz AutoZubaka najavili su ulaganje od 10 milijuna kuna, nakon donošenja dvomjesečnog projekta preuređivanja.

Uz plan da se Gradskoj kavani vrati sjaj 'iskonske zagrebačke kavane s tradicionalnom ponudom pića, kava i slastica i domaćih specijaliteta zagrebačkog kraja', AutoZubak ističe kako namjeravaju oživjeti i nekadašnje glazbene večeri.

"Posebna pozornost posvetit će se i umirovljenicima koji bi i nadalje trebali ostati cijenjeni gosti. U sklopu uređenja Kavane napravit će se i prilagodba prostora za osobe s invaliditetom i osobe smanjene pokretljivosti te će se, ukoliko Grad Zagreb i Zavod za zaštitu spomenika kulture i prirode to dopuste, u Kavanu ugraditi dizalo za lakši pristup invalidnim osobama. Također, posebna pozornost obratit će se ponudi za poslovnu klijentelu, koja će u samom centru grada, u reprezentativnom prostoru moći organizirati svoje poslovne ručkove i tako spojiti ugodno s korisnim", kažu iz AutoZubaka. (H.Š.)

Vezane vijesti

Zubak u taxi biznisu: Novi jaki igrač na zagrebačkom taksi tržištu

Zubak u taxi biznisu: Novi jaki igrač na zagrebačkom taksi tržištu

Poduzetnik Pavo Zubak konačno je i potvrdio informaciju da ulazi na zagrebačko taxi tržište. Preko tvrtke Oryx Grupe u vlasništvu njegova AutoZubaka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika