05.02.2009. / 10:14

 

Odgovor crkve na ateističke autobuse: "Bog postoji, vjerujte. Ne brinite se i uživajte u životu"

Ova je akcija odgovor na nekoliko kampanja ateističkih udruga i pojedinaca, koje su pokrenute inicijativom novinarke britanskog lista Guardian

Britanske kršćanske organizacije odlučile su odgovoriti na jednaki način ateističkim udrugama koje su na londonskim autobusima naručile oglase na kojima stoji da nema boga. Kako prenose britanski mediji, u ovu će se kampanju uključiti ruska pravoslavna crkva, društvo Trinitarian Bible Society i kršćanska stranka.

Na 175 autobusa, koji će se po Londonu voziti dva tjedna, rečene organizacije postaviti će sljedeće slogane: "Bog sigurno postoji. Zato se učlanite u Kršćansku stranku i uživajte u životu", "Bog postoji, vjerujte. Ne brinite se i uživajte u životu" i "Luđak reče u srcu svome: 'nema Boga'".

Ova je akcija odgovor na nekoliko kampanja ateističkih udruga i pojedinaca, koje su pokrenute inicijativom novinarke britanskog lista Guardian. Nakon toga, oglasili su se i u Španjolskoj, pa sada kroz Barcelonu voze autobusi sa porukama "Vjerojatno nema Boga. Sada se prestanite brinuti i uživajte u svojemu životu", a po talijanskoj Genovi "Loša vijest je da Bog ne postoji. Dobra vijest je da ga ne trebamo". (H.Š.)

Vezane vijesti

ZET-ov autobus sa školskom djecom sletio s ceste

ZET-ov autobus sa školskom djecom sletio s ceste

Nešto poslije 17 sati dogodila se prometna nesreća u Donjem Dragonožcu u kojoj je autobus koji je prevozio sedmero školske djece sletio s ceste i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika