08.02.2009. / 13:49

Autor: Martina Čizmić

Stipe Božić: Našli smo papire za korištenje pilotskih slušalica

Spasiteljima potragu otežava snažan vjetar, magla i jako loša vidljivost

Stipe Božić i njegova grupa alpinista na oko 1250 metara nadmorske visine, ispod Vaganskog vrha sa sjeverne strane pronašli su prve tragove nestalih pilota. Pronađeni su neki papiri, a za sada nema nikakvih drugih tragova.

Stožer za potragu za nestalom Cessnom i posadom potvrdio je da su pripadnici specijalne policije pronašli dokumente za korištenje pilotskih slušalica. Papiri su na sebi imali oznaku HMC 22 uz pomoć čega se brzo došlo do spoznaje da je riječ o uputama za korištenje slušalica.

Zahvaljujući tom otkriću, vojni helikopter s pripadnicima HGSS-a sprema se poletjeti na tu poziciju, a pripadnici HGSS-a će se pokušati i spustiti na mjesto gdje su pronađeni papiri.

Inače, više od 200 pripadnika raznih postrojba sudjeluje u potrazi za nestalom Cessnom i članovima posade na Velebitu.

Spasiteljima potragu otežava snažan vjetar, magla i jako loša vidljivost. Kako su se u potragu uključili i specijalci MUP-a, u Starigrad je doputovao i ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko.

On je rekao kako nema potrebe za traženjem pomoći iz inozemstva, jer će akciju odraditi policija, vojska i GSS. Policija trenutno pokriva sjevernu i južnu stranu Velebita, dok sam vrh i nekoliko potencijalnih lokacija pretražuju pripadnici GSS-a.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika