09.02.2009. / 16:09

Autor: Pjero Glušić

Hoće li svakodnevni seks probuditi libido? Da,da,da!

Čak i ako ste nekad jako umorni, iscrpljeni, ne osjećate se nimalo seksi ili privlačno, nemojte odbijati partnera. Dobar odnos u postelji gotovo je jamstvo kvalitetnog braka jer ako se slažete u spavaćoj sobi, ni na drugim mjestima neće biti problema

Možda vam se na početku i ne da, ali kasnije vam neće biti žaoMožda vam se na početku i ne da, ali kasnije vam neće biti žaoNedostatak seksa je moćan i prepreden neprijatelj. Tiho nagriza najvažnije faktore odnosa - povjerenje, intimnost, strast, poštovanje i ljubav. Ako se ne učini nešto po tom pitanju, pomanjkanje seksa može čak uništiti ljubav. Mnogi se parovi rastaju jer zaboravljaju voditi i davati ljubav, a to je početak kraja svake veze.

Odnos bez seksa ubrzo postaje začarani krug. Što ga manje prakticiramo, to smo lošiji u njemu. Kako se vrijeme između naše strasti produžuje, tako se sama strast skraćuje, dok seks traje samo par minuta i vrlo rijetko- nije baš ohrabrujuće.
Jedna od nepravdi seksa je ta da neovisno o tome je li seks dobar ili nije, muškarci uvijek moraju doživjeti orgazam. I jednom kada to postignu, njegovi nagoni su zadovoljeni i sve što žele je okrenuti se i zaspati. Rješenje tog problema je zapanjujuće jednostavan- treba dovesti svoju djevojku ili ženu do orgazma prije nego postanete umorni. Ali potrebno je vrijeme. I trud.

Činjenica da nemate seksualne odnose je također neugodna stvar za muškarce, no oni teško o tome razgovaraju jer je sav njihov ponos u tome. Kada žena odluči da svaki dan želi seks, prva reakcija mnogih muškaraca je - očaj. To nije način na koji bi muškarci trebali reagirati na takvu odluku o seksu. Pravi muškarci bi, navodno, trebali biti spremni to činiti uvijek i svugdje.
Naime, parovi koji imaju češće seksualne odnose, imaju općenito puno kvalitetniju vezu. Postanu bolji u komunikaciji.

Vježbom do savršenstva

Želite ponovno otkriti strast? Evo kako. Dobra vijest je da to uključuje češće seksualne odnose. Loša vijest je da to morate činiti sa svojom suprugom (šalimo se, dakako). Konkretno, najnoviji savjet koji će pomoći da spasite vezu je prisiliti se na seksualni odnos. Nije li to zastrašujuće što morate u istom raspoloženju skinuti pregaču I provjeriti jeste li nanijeli ruž kada suprug stiže kući. Prema stručnjacima, nije.
Australska seksterapeutkinja Bettina Arndt, se čvrsto zalaže za takav seks, neovisno jeste li ili niste raspoloženi.

" Želja je odluka. Jaz koji se stvara zbog manjka seksa, može potpuno uništiti vezu.", kaže.

Razlozi zbog kojih oženjeni partneri moraju ulagati trud u nešto što im je nekoć bilo najveće zadovoljstvo je najčešće umor! Karijere su na prvom mjesti, ali dolaskom djece u prvi plan, često je seks na posljednjem mjestu . Osam do deset novih majki je izrazilo slabu želju za seksom, prema najnovim statistikama. Jedan je muškarac, odgovarajući na Timesonlineovu anketu, opisao seks nakon dolaska djece kao " brz i tih, poput vojnog napada".
Očito je da postoji problem. Neće li " samo učini to " jednostavno značiti prolaziti kroz ( brze, nezadovoljavajuće) radnje? Ne , ako vjerujete Brownu. A koja je alternativa? "Ako čekate kemiju, imati ćete odnose "tu i tamo", ako imate sreće, tvrdi Brown.

Radi se o tome da je jedna strana uvijek više "za" nego druga. " Odstupanje u želji je jedan od najdiskutiranijih tema modernog braka", tvrdi Arndt. Kao istraživanje za njenu četvrtu knigu, The Six Diaries, ispitivala je 98 parova koji su trebali reći kako se dogovaraju oko seksa u svom odnosu. I - iznenađenje - u njenoj studiji- žene su te koje kažu ne. "Muškarci su prilično svjesni kada su odbijeni", kaže Arndt. "Žena je ta koja ima moć odbijanja.

Arndt upućuje na "maglovitu šumu" ženskog libida, ali odnos se ne može oslanjati na to, tvrdi. Ideja o uživanju u seksu bez želje može biti otkriće, ali "sve što trebate učiniti je staviti kanu u vodu i veslati. I stići ćete do cilja.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika