11.02.2009. / 11:11

 

Mršave žene više uživaju u seksu

Vitke žene, kažu istraživanja, imaju više samopouzdanja i ne srame se pokazati svoje nago tijelo, no čak i one nekad imaju problema u bračnoj postelji. Ako spadate među njih, nacrtajte mapu užitaka...svidjet će vam se. Obećavamo!

Vitkije žene ne srame se pokazati tijelo, dok je punijim damama to često neugodnoVitkije žene ne srame se pokazati tijelo, dok je punijim damama to često neugodnoSeks, privlačnost i odnosi među spolovima brojnim su znanstvenicima nepresušan izvor tema za istraživanje, pa se gotovo dnevno dolazi do nekih novih saznanja.
Naime, istraživanja u Velikoj Britaniji pokazala su da žene koje nose konfekcijski broj 38 imaju burniji seksualni život od ostalih. Iza njih slijede žene koje nose veličinu broj 42.
Ispitano je 3000 Britanki i rezultati su pokazali da 12 posto žena s viškom kilograma nije imalo spolne odnose više od godinu dana, a 6 mjeseci ljubav nisu vodile one s prekomjernom težinom. Navodno je razlog tome strah od pokazivanja golog tijela.

" Suvremeno društvo vitkost nameće kao imperativ i upravo zbog toga se vitke žene imaju više samopouzdanja", rekla je seksologinja Tracey Cox u komentaru za Daily Telegraph i dodala da vitkije osobe imaju bolju kondiciju i stoga se češće prepuštaju seksualnim užicima. No, bez obzira na konfekcijski broj nosite, zapitajte se jeste li zadovoljni svojim seksualnim životom? Ako niste i ne znate kako ga poboljšati, i za to postoje rješenja? Nudimo vam nekoliko savjeta seksualne terapeutkinje dr. Laure Berman.

Prije svega potrebno je izgraditi pozitivan stav prema seksualnosti i nakon toga odmah prestanite glumiti orgazme. Žene to rade iz više razloga, svaka barem jednom u životu. Neke to čine da bi zahvalile partneru na trudu, neke radi lošeg raspoloženja, neke jer im je seks jednostavno dosadan. Gluma će vam samo odmoći da poboljšate svoj seksualni život. Iskreno razgovarajte s partnerom i uzajamno, svaki trenutak dovedite do vrhunca.
Veliki broj ljudi ne želi razgovarati o tome, je li glavni razlog tome sram? Doktorica nudi rješenje , a to je mapa predigre. Riječ je o najobičnijoj slici ljudskog tijela na kojoj ispišite brojeve na dijelovima tijela za koje želite da vaš partner stimulira određenim redosljedom, a istu takvu mapu neka napravi druga strana te na kraju usporedite rezultate. Seksologinja potiče i na korištenje seksualnih pomagala te sprobavanje novih poza. Održavanje intimnih odnosa treba biti redovito, najmanje jedanput tjedno.
U slučaju da ništa ne može u vama probuditi seksualnu želju, pomoć treba potražiti kod liječnika. Depresija, tjeskoba i korištenje određenih ljekova može biti uzrok oslabljenja seksualne želje. Stoga, ne odustajte. (A.B.)

Vezane vijesti

Pola Hrvatica ne koristi kontracepciju

Pola Hrvatica ne koristi kontracepciju

Treće godišnje višenacionalno istraživanje koje istražuje stavove mladih prema seksu i kontracepciji predstavljeno je danas s ciljem obilježavanja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika