15.02.2009. / 10:30

Autor: Nika Jurčević

U povodu rođendana: Najveći hrvatski biseri na Youtubeu

Na današnji se dan obilježava četvrtka godišnjica od pokretanja Youtubea, mjesta na kojemu se možete informirati, zabaviti, nasmijati…a možda ponešto I naučiti. Iz tuđih grešaka, dakako.


I Hrvati su se proslavili na YoutubeuI Hrvati su se proslavili na YoutubeuNezaobilazna adresa internetskih sufera, glasoviti Youtube, danas slavi svoj 4. rođendan. U tako kratkom stažu popeo se na 3.mjesto najposjećenijih sajtova, odmah nakon Googlea i Yahooa. Danas na Youtubeu postoji više od 60 milijuna filmića, a dnevno se uplouda njih čak 65 000. Upisivanjem ključnih riječi u prozorčić za traženje, iz njegove bogate arhive možemo izvući filmove razne tematike. Bilo da nas zanima glazba, filmovi, emisije, osobne snimke ljudi, šaljivi video isječci, upute za pokuse, lekcije sviranja gitare, pletenja, plesanja, žongliranja - sve, baš sve na jednom mjestu.
Povodom "jubitoovog" rođendana, u moru bisera i sramota izdvojili smo nekoliko klasika, dakako iz Hrvatske.

E moj Saša...

Za početak najnoviji voditeljski gaf - "Na sreću nitko nije preživjeo". Da su putnici Cessne bili pripadnici Al-Qaide, komentar Saše Kopljara i mogao bi proći, ali ovako, što reći osim "E moj Saša".

Zadivljujuće bogat vokabular

Evo kako jedna skromno obrazovana žena barata "velikim" riječima poput filadendrona, akumulatora I bubašvabe. Iako je nemoguće ostati ozbiljan na ovakvu životnu komediju, zabrinjavajuć je podatak da je danas u Hrvatskoj 1.5% stanovništva nepismeno.

Došao je osvojiti milijun kuna, a kući zbog bajke otišao s nula

No javna blamaža ne zaobilazi ni intelektualnu elitu , pa se tako na kvizu "Tko želi biti milijunaš" može čuti more bisera. Jedan od najvećih vezan je za ono što naučimo još prije polaska u školu -za bajke! Imaju toliko razorno djelovanje na ljudsku inteligenciju ili je samo trema učinila svoje, tko zna, no braća Grimm su se vjerojatno okretali u grobu dok su njihovu bajku preimenovali u "Ivica i Janica". Urnebesno smiješno, iako su na kraju suze potekle.

Sapunica kakvu još ni Meksiko nije vidio

Tko je ikada rekao da hrvati nemaju smisla za sapunice? "Villa Marija" i "Zabranjena ljubav" mogu se posramiti pred ovim maestralim uratkom. Preljub, intrigue, skandali, nasilje i vjera u boga nezaobilazni su dio svake dobre sapunice, a "Moja Ksenija" zasigurno bi osvojila meksicko tržište.

Hrvatski Ali G osvaja Kanadu

Da se hrvatska originalnost itekako dobro može prodati u inozemstvu, savršeno dokazuje naše gore list, "Ivan Hrvatska" . Ovaj soboslikar I zaljubljenik u rock svojim hitovima pali i žari cijelu Kanadu. Mnogi ga nazivaju hrvatskim Ali G-jem, što nije tako daleko od istine.

Kraljica Novalje - voditeljica Golih vijesti

No njegova kolegica Sandra Dabo, samookrunjena kraljica Novalje, nakon što je se svojim hitovima popela na prva mjesta niti jedne top ljestvice, odlučila se okušati i u ozbiljnijim zanimanjima. Pjevačku karijeru stavila je u drugi plan zbog novinarskog posla kojim se počela baviti. "Gole vijesti" kod Malnara s Dabom kao voditeljivom totalni su hit.

Mišo misli da Cesaricu pjeva Gibonni

A što za to vrijeme radi neokrunjeni kralj hrvatske estrade, Mišo Kovač? Tolike godine slave i dupkom napunjene koncertve dvorane čini se, djelovale su na njegov ego. A tko bi uopće očekivao skromnost od takve legende.

Simoni je Seka anđeo na nebesima

Dok nečije karijere polagano poprimaju silaznu putanju, evo primjera rađanja zvijezde. Simonica se odlučila okušati u glazbenoj karijeri, a kako bi Hrvatskoj pokazala svoje izvanredne pjevačke sposobnosti, eksluzivno za Red Carpet otpjevala je "Aspirin", ultimativni hit Seke Aleksić, koja je Simoni anđeo na nebesima.

Sirovi Mamić urnebesan kao i uvijek

A nakon ovog prikaza hrvtskog estradnog vrha, mogli bismo skoknuti do nogometnih terena. Jedna od najvećih hrvatskih sirovina koja je ikada javno progovorila svakako je Zdravko Mamic. Autentični primjer Bad Blue Boya sakrivenog iza finog odjelca i kravate. Kako je licemjerno očekivati da se navijači ponašaju civilizirano, kada se prvi čovjek Dinama ponaša ovako.

Romantični gradonačelnik

No pogledajmo najbolje bisere prvog čovjeka Zagreba iz 2008.godine. Minuta i dvadeset sekundi ispovjesti našeg dragog gradonačelnika. Ovoga puta novinarima je otvorio dušu i romantično izjavio ljubav prema svojim sugrađanima. To je ta politika koja se traži od zemlje na pragu ulaska u EU.

Klasik za kraj

Nikako ne smijemo zaboraviti na daleko najbogatiju riznicu bisera - ministra Kirina. "Kiro prosviro" postao je kultni film na "Jubitou", a naš ministar kao da pokušava dokazati da su vicevi o policajcima istiniti.

Vezane vijesti

YouTube se smije puštati neke njemačke izvođače

YouTube se smije puštati neke njemačke izvođače

"Ovaj video nažalost u Njemačkoj nije dostupan, jer vjerovatno sadrži glazbu koju prema pravilima GEME nije dozvoljeno objavljivati", to je obavijest… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika