Objavljeno u Nacionalu br. 692, 2009-02-17

Autor: Dean Sinovčić

Spasitelj Drpićevih

Seksi Nives osvaja Njemačku

Kristijan Lopac (29), njemački biznismen hrvatskog podrijetla i novi menadžer nogometaša Dine Drpića, ekskluzivno za Nacional otkriva na koji način Drpića i njegovu suprugu Nives planira pretvoriti u najveće zvijezde Bundeslige

NOVI ŽIVOT U NJEMAČKOJ:  Kristijan Lopac (na slici lijevo) uspio je 'rehabilitirati' Dinu Drpića nakon što je ovaj bio izbačen iz Dinama sredivši mu ugovor s njemačkim prvoligašem Karlsruheom; s bračnim parom Dinom i Nives Drpić i novim dresom KarlsruheaNOVI ŽIVOT U NJEMAČKOJ: Kristijan Lopac (na slici lijevo) uspio je 'rehabilitirati' Dinu Drpića nakon što je ovaj bio izbačen iz Dinama sredivši mu ugovor s njemačkim prvoligašem Karlsruheom; s bračnim parom Dinom i Nives Drpić i novim dresom KarlsruheaKad je prije nešto više od mjesec dana Zdravko Mamić objavio kako Dinamo raskida ugovor s Dinom Drpićem te da ovaj može pronaći novi klub uz malu odštetu, smatralo se da je to vjerojatno kraj Drpićeve karijere. Nitko nije vjerovao da bi Drpić mogao pronaći iole ugledniji klub u kojem bi nastavio karijeru sve dok se, sasvim iznenada i vrlo brzo, nisu pojavili čelnici njemačkog prvoligaša Karlsruhea s kojima je Drpić potpisao novi ugovor.

Za takav preokret, u kojem on od neželjenog igrača postaje medijska zvijezda u Njemačkoj, najzaslužniji je 29-godišnji biznismen iz Berlina Kristijan Lopac, o kojem se dosad ništa u Hrvatskoj nije znalo. Ovaj marketinški stručnjak, bankar, menadžer te suvlasnik tvrtki i restorana spojio je Drpića i čelnike Karlsruhea te bračnom paru Drpić osigurao medijsku prezentaciju u Njemačkoj kakvu nitko od hrvatskih igrača dosad nije dobio. Drpić je postao zanimljiv igrač, njegova je supruga jedna od najseksepilnijih supruga nogometaša cijele Bundeslige, a Kristijan Lopac nam u ekskluzivnom razgvoru za Nacional kaže: "Od Drpićevih ću stvoriti hrvatske Beckhamove."

NIVES I DINO DRPIĆ
svom službenom
fotografu Stephanu
Lupinu pozirali su sa
sinom Leoneom i kćeri
TaishomNIVES I DINO DRPIĆ svom službenom fotografu Stephanu Lupinu pozirali su sa sinom Leoneom i kćeri TaishomKristijan Lopac rođen je u Berlinu, njegovi su roditelji onamo došli sa Silbe, a kako je nekoć igrao nogomet u berlinskom klubu Tennis Borussia Berlin, osnovao je menadžersku agenciju Silba24 Beteiligungs GmbH. Odmah nam je rekao da mu nogometno menadžerstvo nije primaran posao nego su to marketing i promidžba te poslovi u vezi s financiranjem transfernih prava igrača. "Agencijski partner mi je bivši nogometaš HSV-a i Borussije Dortmund Thomas Kroth, koji ima odlične veze u njemačkim klubovima. Zahvaljujući tome naša je agencija među najjačima u Njemačkoj", kaže Lopac.

Međutim, bavljenje nogometašima ne znači da je Lopac otprije bio menadžer Dine Drpića. Kako sam kaže, znali su se otprije, ali nisu poslovno surađivali, sve dok Lopac nije doznao da je Drpić protjeran iz Dinama. "Sjećam se da sam bio na aerodromu u Beču, čekao let za Abu Dhabi, kad me nazvao Ivan Pudar, bivši igrač i trener Hajduka, i rekao da je Mamić izbacio Drpića iz momčadi. Nazvao sam Drpića, koji mi je potvrdio da je izbačen, te sam ga odmah pitao ima li kakve ponude iz inozemstva, iz drugih klubova. Kako nije imao, ja sam krenuo u potragu za klubom, a imao sam malo vremena jer je u roku od dva tjedna završavao transfer igrača. U tom roku morali smo mu naći klub. Problem je bio u tome što je svaki klub kojem smo se obratili prvo pitao o kakvim se to skandalima radilo, jer su svi preko interneta doznali za njega i njegove probleme", rekao nam je Lopac s kojim smo razgovarali u talijanskom restoranu "Ciao" u Berlinu čiji je on suvlasnik.

NJEMAČKI FOTOREPORTERI snimili
su Nives Drpić kako s tribina
prati igru svoga supruga tijekom
utakmice Karlsruhea i Hamburger
SV-a (desnoNJEMAČKI FOTOREPORTERI snimili su Nives Drpić kako s tribina prati igru svoga supruga tijekom utakmice Karlsruhea i Hamburger SV-a (desnoTako je počela gotovo nemoguća misija, nalaženje kluba u kojem će igrati Drpić. Karlsruhe se odmah nametnuo kao mogućnost jer je tražio novog igrača. "S Karlsruheom smo se povezali tako što su oni tražili jednog obrambenog igrača, stopera, a mi smo im, prije Drpića ponudili Francuza Ahmeda Madounija koji je već igrao u Njemačkoj, zatim je zbog dobrog ugovora otišao u Katar, ali se htio vratiti u njemačku ligu. Zbog toga smo Thomas Kroth i ja bili u kontaktu s Rolfom Dohmenom, menadžerom Karlsruhea, ali čim mi se javio Drpić, promijenio sam plan i umjesto Madounija ponudio im Drpića", objašnjava Lopac koji kaže da je znao za Drpićeve skandale, ali mu je od prvog trenutka vjerovao. Osim toga, trebao je objasniti i zainteresiranom klubu da će svi Drpićevi skandali završiti potpisivanjem novog ugovora.

"Mislim da nema problema u karakteru Dine Drpića. On je apsolutni profesionalac, maksimalno se trudi na treninzima, ja sam u svakodnevnoj telefonskoj vezi s trenerom Karlsruhea i on mi to potvrđuje. Međutim, svi skandali vezani za kockanje, za kamatare i za suprugu Nives pročuli su se i u Njemačkoj. U Karlsruheu u početku nisu znali za Drpićeve skandale, znali su da je s Dinamom osvajao prvenstva, igrao u Kupu UEFA i kvalifikacijama za Ligu prvaka, igrao za mladu reprezentaciju, nekoliko puta ga je Slaven Bilić pozvao u širi izbor za reprezentaciju. Takav igrač na njemačkom tržištu vrijedi između 2 i 3 milijuna eura.Međutim, u vrlo kratkom roku stigla su pitanja iz Karlsruhea, Dohman je na sastanku sa mnom te Zoranom i Zdravkom Mamićem pitao je li istina što se sve piše u vezi s Drpićem, tvrdeći da njemu predsjednik kluba postavlja ista pitanja. Na kraju smo ja i Thomas Kroth dali riječ da Drpić nije problematična osoba, da neće biti s njim nikakvih problema, te da je vrhunski profesionalac", opisuje Lopac tijek pregovora s čelnicima Karlsruhea.


S druge pak strane, Lopac je tada morao ozbiljno porazgovarati s Drpićem i objasniti mu da odsad počinje potpuno nov način života. "Objasnio sam Drpiću da tražim maksimalni profesionalizam. Rekao sam mu da kod mene ne prolaze nikakvi skandali. Rekao sam mu što očekujem od njega te sam mu dodao da ću od njega i Nives, budu li radili po mom marketinškom konceptu, napraviti hrvatske Beckhamove. Naglasio sam mu da mora biti profesionalac i izvan terena te da mora slušati moje savjete. Dino se odmah složio. On je iznimno talentiran, a to što je stalno u medijima nije ništa loše nego se ta medijska prisutnost mora pozitivno iskoristiti", tvrdi Lopac koji je sličan razgovor obavio i s Nives Drpić.
"Rekao sam joj da je njezina medijska prezentacija stvar isključivo naše agencije, počevši od intervjua pa nadalje, jer se u Njemačkoj PR poslovi vode drugačije no u Hrvatskoj. To mi je bilo najvažnije."

U NJEMAČKIM
MEDIJIMA Nives
Celzijus ne libi se
govoriti otvoreno o
seksualnim temamaU NJEMAČKIM MEDIJIMA Nives Celzijus ne libi se govoriti otvoreno o seksualnim temamaDrpići su pristali na njegove uvjete, a na financijske uvjete potpisivanja za Karlsruhe pristao je i Zdravko Mamić, kojega Lopac iznimno cijeni. "Vidio sam koliko se Mamić brine za svoje igrače, u ovom slučaju za Drpića, prema kojem se ponašao očinski. On je u razgovoru s Dohmenom ponovio ono što je već rekao u Hrvatskoj, a to je da mu srce krvari zato što mora prodati Drpića. A to je istina, jer Drpić je odličan igrač, Dinamo ga je prodao ispod cijene, i normalno je da Mamić žali zbog toga. Mamić je Dohmenu pri potpisivanju ugovora rekao: 'Zapamtite što vam kažem, na kraju ove sezone moj brat i ja bit ćemo najcjenjeniji ljudi u Karlsruheu'."

Sve to, smatra Lopac, samo je početak njegova plana prema kojem će i od Dine Drpića i od njegove supruge stvoriti nogometne i medijske zvijezde. "Za Drpića je Karlsruhe novi početak u klubu i gradu gdje više nema starih prijatelja, ali nema ni medija koji su mu odvlačili pažnju od nogometa. Karlsruhe je manji grad, lokalni mediji nisu agresivni kao u Berlinu ili Hamburgu, i on se može koncentrirati na nogomet. On ima pola godine vremena da pokaže što zna jer, da se razumijemo, naš cilj nije da Drpić i nastavi karijeru u Karlsruheu, naš je cilj da se on poslije proda u veliki klub. To znaju i on i njegova supruga, kao i čelnici Karlsruhea. Najvažnije je da Drpić igra dobro, sve ostalo, pa i medijska pažnja, dobro će doći. Postoji konkretni plan kako stvoriti Beckhamove od Drpićevih. Nakon dobrih igara u Karlsruheu, on bi trebao početi igrati za reprezentaciju, a ja pripremam teren za njihovu medijsku prezentaciju", najavljuje Lopac.

Da je tome tako, vidjeli smo i kad smo se susreli u restoranu, gdje je Lopac upravo dovršavao autorizaciju jednog intervjua koji je Nives Drpić dala najtiražnijem njemačkom tabloidu Bild. Lopac ima brojne planove, poput objavljivanja prijevoda knjige Nives Drpić "Gola istina" za njemačko tržište, a u marketinšku promociju Lopac je uključio i fotografa Stephana Lupina koji će, među ostalim, fotografirati Nives Drpić i samo će se njegove fotografije moći koristiti u njemačkim medijima. Lopac kaže: "Seksepil Nives Drpić može privući veliku pažnju, kako ona sama, tako i u paru sa suprugom. Oni su lijepi i to je zanimljivo čitateljima. Međutim, mora se vidjeti briga o tome, o njihovu izgledu. Oni se razumiju u modu, ali i tu ću im pomoći. Primjerice, znao sam da će prošle subote, prije utakmice Karlsruhea i HSV-a, doći jako puno televizija kako bi ih snimali te sam odveo Nives Drpić k frizeru kako bi što bolje izgledala." Par Drpić sada počinje s osnovnim stvarima, pa budući da su oni u ovom trenutku smješteni u hotelu, traže stan ili kuću veličine 180 četvornih metara kako bi i njihova djeca mogla doći u Njemačku. Traži se i osoba koja će im privatno davati satove njemačkog jezika.

DINO DRPIĆ tijekom
utakmice Karlsruhea
i Hamburger SV-a
odigrane 7. veljače;DINO DRPIĆ tijekom utakmice Karlsruhea i Hamburger SV-a odigrane 7. veljače;Lopac nam je opisao i svoj životni put. "Moji roditelji došli su kao gastarbajteri sa Silbe, proveli su u Berlinu skoro 30 godina, sve dok im ja nisam rekao da se vrate na Silbu, raj na zemlji, i uživaju u životu. Ja sam se u srednjoj školi zainteresirao za bankarstvo, prolazio sam razne tečajeve za brokera te sam se zaposlio u banci, ali sam istovremeno radio i za iskusne brokere. Kad sam shvatio da veći novac zarađujem kod brokera, napustio sam posao u banci. Posvetio sam se brokerskim poslovima i otvorio agenciju za financijsko savjetovanje. Surađivao sam s raznim bankama i osiguravajućim društvima te se moja tvrtka počela širiti. Zatim sam se počeo baviti PR-om i marketingom pa je moja tvrtka sada savjetnik za marketing brojnim tvrtkama u Njemačkoj. Surađujem i s njemačkim T-Comom u prodaji njihovih proizvoda i usluga. Nakon toga sam, surađujući s T-Comom, otvorio 'call centre' gdje moji djelatnici odgovaraju na sva moguća pitanja koja klijente zanimaju u vezi s ponudom T-Coma. Sada usluge 'call centara' koriste i druge njemačke kompanije", kaže Lopac.
Nogometnu karijeru prekinuo je s 21 godinom, ali nije htio napustiti nogomet. "Kako sam se bavio marketingom, bilo mi je lako spojiti posao i nogomet. Reklamirati i prodavati nekog nogometaša isto je kao i reklamirati i prodavati neki drugi proizvod", tvrdi Lopac, koji priznaje da nije nogometni menadžer u klasičnom smislu nego savjetnik pri transferima. "Moja uloga u potpisivanju ugovora je savjetnička, imam dobre poslovne veze u cijeloj Europi, tako da me nedavno zvao poznati ruski menadžer Denis Lahter da ponudim dva ruska reprezentativca, Aršavina i Žirkova, Real Madridu i Manchester Cityju. Dakle, ja savjetujem menadžere koji ne znaju kako doći do nekog kluba. Zatim zovu mene i pitaju za savjet gdje bi mogli plasirati nekog igrača. Primjerice, naša je agencija, u suradnji s Jörgom Neubauerom i Brankom Panićem, bila savjetnik pri prelasku njemačkog reprezentativca Christopha Metzeldera u Real Madrid."

Međutim, s Drpićem ima drukčiji odnos: "Nemam vremena brinuti se za igrača jer imam oko 300 zaposlenih u svojim tvrtkama, ali s Drpićem imam drukčiji odnos. Rekao sam Drpiću da ga savjetujem i na privatnom i na poslovnom planu, to je full time posao. Takav odnos imam samo s njim jer u njemu vidim velik potencijal. On je za mene nebrušeni dijamant."
Uza sve poslova koje obavlja, Lopac ima vremena i za ljubav prema gastronomiji, koju je naslijedio, kaže, od svojih roditelja, te je suvlasnik dvaju restorana, "Ciao" i "Francucci". "Volim gastronomiju, volim dobru kuhinju i zabavu. Moji roditelji također su radili u gastronomiji i uvijek me zanimalo kako maksimalno zadovoljiti gosta. Kako volim talijansku kuhinju, prije pet godina htio sam kupiti jedan restoran, ali je kupoprodaja otkazana u posljednji trenutak. Franco Franucci, vlasnik ovih dvaju restorana, ponudio mi je suradnju, koju sam i prihvatio. Zato sam postao suvlasnik, a cilj mi je da gost kaže kako ovi restorani imaju posebnu atmosferu", kaže Lopac koji je i u taj dio posla uključio Lupina. Lupino je prvo napravio fotografije za ovogodišnji kalendar restorana, gdje je osoblje fotografirao u neobičnim situacijama, a već je počelo i renoviranje restorana "Ciao" prema Lupinovim idejama, gdje će se naći i namještaj koji Lupino izrađuje.

Novi Beckhamovi

■ Čim je objavljeno da će Dino Drpić potpisati ugovor s njemačkim nogometnim klubom Karlsruhe, tamošnji mediji počeli su istraživati njegovu prošlost. Medijsku prezentaciju kakvu posljednjih mjesec dana Drpićevi uživaju u Njemačkoj prije njih nije iskusio ni jedan drugi hrvatski nogometaš u toj zemlji. Pisalo se i o skandalima koji su pratili Drpićevu karijeru u Dinamu, vezanu uz kockanje, kamatarenje i seksepil njegove supruge Nives, zbog čega je Lopac čelništvo Karlsruhea morao uvjeriti kako s Drpićem oni neće imati takvih problema.

Nives Drpić medijska senzacija u Njemačkoj

■ Osim za novog igrača nogometnog kluba Karlsruhe, njemački mediji odmah su se zainteresirali i za njegovu seksepilnu s+uprugu Nives. U tamošnjim najtiražnijim novinama te na internetu ubrzo su se pojavile brojne njezine provokativne fotografije, a glasno je u medijima odjeknula i njena izjava kako bi htjela da njen suprug nosi dres s brojem 69. Nakon toga izjavila je i kako bi nakon maksimirskog stadiona rado sa svojim suprugom vodila ljubav i na stadionu Reala iz Madrida. Tim uspjelim provokacijama postigla je to da će se uskoro u Njemačkoj objaviti njena knjiga "Gola istina", pa će na taj način i Dino i Nives Drpić imati podjednak tretman u njemačkim medijima.


Vezane vijesti

Wolfsburg doveo prvog strijelca nizozemske lige

Wolfsburg doveo prvog strijelca nizozemske lige

Dosadašnji član Heerenveena Bas Dost novo je pojačanje njemačkog Wolfsburga. Dvadesettrogodišnji nizozemski napadač prošle je sezone postigao 32… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika