18.02.2009. / 12:13

Autor: Vanja Vučković

Sve tajne stila Michelle Obama

Prva dama Amerike pokazala je da zna dvije, tri o modi. Za naslovnicu Vougea slikala se u haljini boje ciklame, kreatora Jasona Wua, odgovornog i za haljinu sa inauguracijske proslave, te izazvala ništa manje oduševljenja i pozitivnih kritika nego što ih je do sad primala. Otkrivamo par savjeta kako da i vi zablistate baš poput nje

Michelle Obama pozirala je i za američki VogueMichelle Obama pozirala je i za američki VogueMože li boja, tehnički gledano, biti optimistična ili depresivna? Možda i ne. Ipak, svi ćemo primijetiti da je soba sa žutim zidovima toplija od sobe tamno plavih zidova. Tako je i odabir prve dame SAD-a blijedo žute, odsada poznatije kao Obama-žuta, za inauguraciju ljudima predstavljalo ulijevanje nade.

Pokazivanje trenutnog raspoloženja koje vas preplavljuje i iskazivanje položaja u društvu osnovna je zadaća koju odjeća može obavljati. - Volim odjeću. Prvo i najbitnije pravilo: nosim ono što mi se sviđa. - rekla je Michelle Obama i savjetovala svim ženama da biraju ono u čemu se osjećaji najbolje i najljepše. - Želim da se sve žene osjećaju dobro u svojoj koži i neka se igraju s modom!

Osjećate se kao da bi se najradije omotali u crno i sivo od glave do pete i staviti na sebe bilo što drugo predstavljalo bi vam izuzetan napor? Razumijemo. No nadolazećih mjeseci, prije ili kasnije, uči ćete u dućan i izgledati kao Dorothy iz Čarobnjaka iz Oza kada je zakoračila u tehnicolor.

Iako na modnim revijama boja gotovo da nije bilo ni u tragovima, mlađi provokativniji dizajneri poput Josha Goota, Osmana Yousefzada i Richarda Nicolla , kojima skidamo kapu, prošarali su svoju kolekcije bojama i postavili novi imperativ ovog proljeća : boje su in! Osim vodećih pastelno ''prljavih'' nijansi, jednako su poželjne i narančasta, smaragdno zelena, sve nijanse plave, žute (naročito Obama žuta) i naravno, nezaobilazna roza. I to ciklama roza, poput haljine Michelle na naslovnici Vougea.

Boje uistinu nevjerojatno mogu utjecati na izgled nekog komada odjeće, a ono što je još važnije dobro pogođene boje mogu istaknuti vašu put, oči, stas ili neke druge atribute. Po prvi put, nakon mnogo godina, u modi nije samo jedna boja, zapamtite - u modi su sve boje! Stoga ovoga proljeća dopustite bojama da se dosele i u vaš ormar! Samo hrabro!

Vezane vijesti

Najbolje odjevene u 2011. godini

Najbolje odjevene u 2011. godini

Protekla, 2011. godina donjela je mnogo u životima ovih mladih dama. Neke su postale majke, neke doživjele veliki uzlet u karijeri, a neke se tek… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika