20.02.2009. / 18:23

Autor: Martina Čizmić

Izraelski komičar šokirao biskupe: Djevica Marija zatrudnjela je sa školskim kolegom

Biskupi su napisali da "posljednje incidente gledaju u većem kontekstu stalnih napada protiv Kršćana u Izraelu tijekom godina" te pozvali nadležne institucije da pokrenu istragu

Biskupi su prosvjedovali protiv komičaraBiskupi su prosvjedovali protiv komičaraKatolički biskupi u Izraelu pobunili su se zbog načina na koji je izraelski komičar portretirao Isusa Krista i Djevicu Mariju.

"Mi, članovi biskupske konferencije u Svetoj zemlji šokirani smo i osuđujemo odvratne napade na Isusa Krista i njegovu majku, blaženu Djevicu Mariju, kako je to objavljeno na Channel 10 izraelske televizije", napisali su u priopćenju.

Početkom ovog tjedna, privatna televizija je u nizu skečeva, prikazivala Isusa i Mariju, a u jednom od njih sugerirala je da "Marija zatrudnila sa 15 godina sa školskim prijateljem". U drugom je prikazano da je Isus umro mlad "jer je bio debeo" te da bi mu njegova težina onemogućila hod po vodi.

Izraelski komičar Yair Shlein rekao je u šali kad već katolici "niječu Holokaust, on može nijekati kršćanstvo". Nakon prigovora, ispričao se Izraelskim dužnosnicima.

Biskupi su napisali da "posljednje incidente gledaju u većem kontekstu stalnih napada protiv Kršćana u Izraelu tijekom godina" te pozvali nadležne institucije da pokrenu istragu.

"Nedopustivo je da se takvi incidenti događaju u Izraelu, koji je kolijevka Kršćanstva", piše u priopćenju, koje su potpisali Latinski patrijarh u Jeruzalemi, ali i armenski, kaldenski, grčki, maronitski i sirijski katolički biskup.

I onako napeti odnosi između Vatikana i Izraela dovedeni su na kušnju nakon što je papa Benedikt nedavno ponovno uključio u crkvu engleskog biskupa Richarda Williamsona, koji je nekoliko puta izjavio da ne vjeruje u Holokaust.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika