22.02.2009. / 21:39

Autor: Ružica Đukić

Antonija Vlatković: Stjepan Tuđman i dalje mi udvara, ali ne plaća alimentaciju

Jedini muški nasljednik pokojnog Franje Tuđmana, njegov unuk, desetogodišnji Franjo Tuđman, prošle je godine od svog oca Stjepana Tuđmana ostao zakinut za devet tisuća kuna alimentacije, zbog čega ga djetetova majka ponovno tuži sudu

Antonija ponovno tuži oca svog djetetaAntonija ponovno tuži oca svog djetetaDječakova majka Antonija Vlatković u rujnu 2008. godine podnijela je zahtjev Kaznenom sudu u Zagrebu za opoziv uvjetne osude kojom je Stjepan Tuđman dužan redovno plaćati alimentaciju za svog jedinog sina Franju Tuđmana mlađeg u iznosu od dvije tisuće kuna. Nakon toga, na prijedlog svojih odvjetnika, on je Općinskom sudu u Zagrebu dostavio tužbu za smanjenje tog iznosa na tisuću kuna.

EXTRA: Ponovno ste na sudu kao i prije nekoliko godina kada ste dokazivali očinstvo s ocem vašeg sina. Koji je tome sada razlog?
- Tužim ga jer neredovito i nedostatno plaća alimentaciju. Stjepan Tuđman mi je od svibnja prošle godine počeo, umjesto dosuđenih dvije tisuće kuna, uplaćivati po tisuću kuna alimentacije i to svaki drugi mjesec. Shvatila sam da je naumio uopće ne plaćati alimentaciju. Naime, on je u listopadu podnio zahtjev za smanjivanjem alimentacije iz tehničkih razloga da bi imao opravdanje da izbjegne zatvor jer uplaćivanjem po tisuću kuna on krši uvjet koji mu je presuđen. Po svim novim zakonima on to ne smije raditi. Stjepan Tuđman je, kao što je bio i tada, i dalje bogat čovjek a na sudu su prevarom i odugovlačenjem htjeli protuzakonito to i ostvariti. Uvidjevši o čemu se tu radi, bila sam prisiljena izaći u javnost jer sam se šokirala da institucije Kaznenog i Općinskog suda žele pomoći ocu djeteta da izbjegne zakonsku obvezu uzdržavanja djeteta u iznosu koje mu po zakonu pripada. Naime, jedino osnovano u tom trenutku bilo je povišenje alimentacije što su oni prevarom htjeli izbjeći nadajući se da štiteći dijete neću s tim izaći u javnost. Ako otac digne ruke od djeteta, država to ne smije.
EXTRA: Što mislite, zbog čega Stjepan Tuđman ne želi plaćati alimentaciju od dvije tisuće kuna? Ipak nije riječ o velikom iznosu koji bi njemu trebao puno značiti?
- Smatra da ako uzmem zaostatke za dvije i pol godine neplaćanja alimentacije, koje sam dobila, on uopće više ne treba plaćati za dijete, što mi je u našim razgovorima puno puta i rekao. Čak mi je rekao da ako ga ne budem slušala da će mi biti teško. (Fotografije: Tomislav Čuveljak)

Više u tiskanom izdanju Extre

Vezane vijesti

Simona Gotovac: Moj otac voli Antu i zato me izbacio iz stana

Simona Gotovac: Moj otac voli Antu i zato me izbacio iz stana

Nakon što je napustila svog oca i uselila se u novi stan, Simona Gotovac odlučila je otkriti javnosti što ju je natjeralo na takav potez. Naime, u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika