26.02.2009. / 15:10

Autor: Marko Ćustić

Mamićeva izjava o Pukaniću je ljudsko i moralno dno

Strašno je što je Mamić upotrijebio tragediju Ive Pukanića za osobne potrebe, kako bi sebi napravio čim dramatičniji uvod u još jednu tiskovnu konferenciju, kako se u Maksimiru zovu tih orvelovskih Pola sata mržnje

Marko Ćustić, zamjenik glavne urednice NacionalaMarko Ćustić, zamjenik glavne urednice NacionalaDanašnja izjava izvršnog dopredsjednika Dinama Zdravka Mamića u kojoj je ustvrdio da mu prijeti nasilna smrt te da misli da će biti ubijen kao Ivo Pukanić predstavlja ljudsko i moralno dno u inače konzistentno neprimjerenoj i vulgarnoj Mamićevoj komunikaciji s javnošću.

Podsjetimo, Mamić već nekoliko dana vodi javnu bitku protiv rezultata prošlotjedne utakmice Hajduk-Dinamo, u kojoj je zagrebački klub poražen rezultatom 2:0. Bilo je tu svega, vodećem televizijskom sportskom novinaru Ivici Blažičku je psovao majku pred kamerama, praktički ga nazvao pijancem, suce je optužio da su namjerno pokrali Dinamo, bjesnio je pred novinarima u više navrata.

U najnovijem ispadu, danas na tiskovnoj konferenciji u prostorijama NK Dinama, Mamić je ustvrdio da mu prijete i da će završiti kao njegov prijatelj Ivo Pukanić. Među ostalim, u bujici gluposti, rekao je i "Pukanić i ja bili smo borci".

Strašno je što je Mamić upotrijebio tragediju Ive Pukanića za osobne potrebe, kako bi sebi napravio čim dramatičniji uvod u još jednu tiskovnu konferenciju, kako se u Maksimiru zovu tih orvelovskih Pola sata mržnje. Nakon spominjanja Pukanića, Mamić je dalje nastavio s uvredama, kreveljenjem, iznošenjem popisa ljudi za koje misli da su mu neprijatelji.

Razina javnog komuniciranja u Hrvatskoj veoma je niska, a upravo je Mamić jedan od glavnih krivaca. Kriv je on, krivi su oni koji prenose i emitiraju njegove uvredljive, nebulozne, prostačke izjave.

Mamićevo vrijeđanje i lupetanje prelazi granice dobrog ukusa zabrinjavajuće redovito, ali ovaj put je nadmašio sebe i napravio neukusnu grešku s kojom možda jedino ide u rang zloglasna tirada protiv novinarke Romane Eibl. Možda bi trebao doći malo do parkirališta u Palmotićevoj ulici, pogledati tragove atentata koji su još uvijek tu, razmisliti o svemu onome što se tu dogodilo one grozne noći u listopadu. Bio bi to možda poticaj da počne koristiti mozak i okani se izjava od kojih se mentalno uravnoteženijim ljudima okreće želudac.

Vezane vijesti

Mamić i Gobac žele vlast nad 143 milijuna kuna

Mamić i Gobac žele vlast nad 143 milijuna kuna

Zdravku Mamiću nije ovih tjedana jedina briga postavljanje nove vlasti u Hrvatski nogometni savez. Medijski manje zanimljiv, ali financijski bitan,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika