27.02.2009. / 13:39

Autor: Andrea Belin

Sve što morate znati o anticelulitnim kremama

Proljeće je blizu, to je činjenica. Uskoro na red dolaze kratke suknje i haljine koje se nose bez čarapa, to su također činjenice. Ako vas ove tvrdnje odmah nagnaju da pomislite na narančinu koru koja vam se tijekom zime stvorila na nogama( tko zna otkud), vrijeme je da posegnete za preparatima pomoću kojih ćete je se riješiti

Važno je dobro umasirati kremu u kožuVažno je dobro umasirati kremu u kožuCelulit je neprijatelj žena kroz cijelu godinu iako se najveća panika oko njegova uklanjanja javlja izlaskom prvih zraka sunca nakon zime. Mišljenja oko njegova nastanka su podjeljenja. Neki smatraju da je celulit isključivo genetičkog nasljeđa, drugi pak misle da je za njegovo pojavljivanje glavni krivac nepravilna prehrana, stres, nedostatak vježbanja, loša cirkulacija... No, kako god bilo većina žena bori se s njim i pitanjima kako ga se rješiti za sva vremena. One kojima su kozmetički tretmani preskupi, pitaju se koje je anticelulitne kreme i gelove najbolje koristiti. Postavlja se pitanje koji su najvažniji sastojci takvih krema da bi rezultati bili brzi i učinkoviti.

Svaka anticelulitna krema trebala bi imati sljedeće sastojke:

1. Prirodni koncentrat kojih ima mnogo, od kofeina do morskih algi. Naime, kofein je jedan od glavnih sastojaka većine anticelulitnih krema.
2. Eterična ulja, smjese hlapivih, biološki aktivnih spojeva dobivenih iz biljnog materijala destilacijom ili tiještenjem. Najbolje rezultate daju kreme koje sadrže ulja od borovnice, čempresa, eukaliptusa, grejpa, kadulje, komorače, širokolisne lavande, mandarine, limunskih trava, mrkve i ružmarina.
3. Kolagenska i elastična vlakna potrebna su za jačanje vezivne strukture kože.
4. Stimulatore regeneracije i zatezanje kože

No, bez obzira na to koje sredstvo izabrali, najbolje je da preparat koristite redovito. Da bi ostvarili željene rezultate, u prva dva mjeseca kremu, gel ili losion obavezno upotrebljavajte dva puta na dan, ujutro i navečer, a sljedećih mjeseci dovoljno je jednom. Važno je da ih nanosite vrlo strpljivo, umasirate kružnim pokretima kako bi poboljšali njihovo upijanje i djelovanje.

Anticelulitne kreme uklanjaju višak tekućine i masnoća iz kožnog tkiva. Proizvodi su najučinkovitiji nakon jutarnjeg tuširanja, jer ugrijana koža lakše upija aktivne sastojke.

Da bi pojačali djelovanje preparata toplinom, vrlo je korisno omotati tretirana područja tankom, prozirnom kuhinjskom folijom, koja će omogućiti spomenuti efekt. Primjenu kreme protiv celulita možete povezati i s masažom, pri čemu da bi se postigli dodatni rezultati, pojedini dio tijela zahvaćen celulitom masirajte najmanje 10 minuta laganim pokretima, uvijek u smjeru prema srcu.

Anticelulitne kreme uklanjaju višak tekućine i masnoća iz kožnog tkiva. Proizvodi su najučinkovitiji nakon jutarnjeg tuširanja, jer ugrijana koža lakše upija aktivne sastojke. Bolji učinak postići ćete ako jutarnju masažu obavite prije doručka i tjelesnih aktivnosti, kad je organizam još u fazi pročišćavanja.

Vezane vijesti

Koliko vode dnevno treba popiti

Koliko vode dnevno treba popiti

Hidracija je opskrba organizma potrebnom količinom vode. Koliko bi vode trebalo dnevno konzumirati? Najnovija istraživanja govore da je dovoljno 8… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika