02.03.2009. / 09:42

Autor: Vladimir Radičević

EKSKLUZIVNO

VIDEO: Kobe Bryant: Tajna mog uspjeha je nogomet

"Znam da su Ronaldinho i Beckham sada suigrači u AC Milanu i navijam za njih kada igraju protiv gradskih rivala Intera. Pratim nogomet, naravno pratim i talijansku ligu, ali ja sam navijač Barcelone koju sam zavolio baš zbog mog omiljenog nogometaša, Brazilca Ronaldinha", rekao je Bryant

Kobe BryantKobe BryantKobe Bryant, zvijezda Los Angeles Lakersa, trenutačno je, po mišljenju mnogih, najbolji košarkaš na svijetu. No kako nam je rekao za nedavnog boravka u Phoenixu na All-Star vikendu, za njegov uspjeh u košarci zaslužan je i nogomet koji je igrao dok je sedam godina živio u Italiji gdje mu je otac igrao košarku

Iako ima tri naslova NBA prvaka s Los Angeles Lakersima, olimpijsko zlato iz Pekinga s reprezentacijom SAD-a te nekoliko vrijednih individualnih priznanja među kojima su četiri nagrade MVP All-Stara, jedna titula MVP-a sezone (2007/08.) te titule najboljeg strijelca lige, Kobe Bryant se još uvijek pita gdje bi danas bio da je kojim slučajem nastavio igrati nogomet koji je kao dijete zavolio u Italiji.

"Da smo ja, LeBron James ili Tracy McGrady ispred sebe imali nogometnu umjesto košarkaške lopte u dobi od dvije godine, s našom visinom to je moglo stvarno biti nešto. Da smo cijeli život igrali nogomet, mislim da bi danas američka nogometna reprezentacija bila poprilično moćna'", rekao je 30-godišnji Bryant s kojim smo o košarci i nogometu imali prilike razgovarati na All-Star vikendu u Phoenixu gdje je bio glavna zvijezda večeri. Uostalom, tu revijalnu utakmicu odigrao je odlično, za 29 minuta postigao je 27 koševa, a uz to je imao po 4 skoka, asistencije i osvojene lopte.

Po mnogima trenutačno najbolji košarkaš na svijetu, košarkom je zaražen od rođenja. Prvi dio djetinjstva proveo je u jednom od najkošarkaškijih američkih gradova Philadelphiji gdje mu je otac Joe Jellybean Bryant igrao za 76erse. No kad je Kobeu bilo šest godina, cijela obitelj se preselila u Italiju, točnije u Milan gdje je Jellybean sedam godina igrao u različitim klubovima talijanske A1 i A2 lige. Upravo je tijekom boravka u Italiji Kobe doživio prvi susret s nogometom, za koji danas kaže da je njegova prva ljubav. Redovito je kao klinac sa svojim vršnjacima igrao nogomet i to mu je uvelike pomoglo da razvije odličan rad nogu. Naučio je kontrolirati tijelo i mijenjati smjer u bilo kojem trenutku. Također je igrajući nogomet naučio tijelom "graditi" loptu, stoga ne začuđuje što je već šest puta bio uvrštavan u najbolju obrambenu petorku NBA lige. Naravno, isto toliko puta uvršten je i u najbolju petorku lige, što je dokaz kako je riječ o kompletnom košarkašku.No Bryant nikada nije skrivao kako nogometu pripisuje zasluge za svoj košarkaški uspjeh.

"Odlično se snalazim s radom nogu u košarci baš zato što sam igrao nogomet, od promjene ritma do ubrzavanja nogu, i toga da svoju desnu nogu koristim kao nogu na kojoj stojim jednako kao i lijevu", rekao je Bryant.

FOTOS SESSION ZA ESPN MAGAZIN

Za američki sportski tjednik ESPN magazine Kobe Bryant, zvijezda LA Lakersa i jedan od najboljih košarkaša svih vremena, napravio je posebni fotosession u dresu svog omiljenog nogometnog kluba FC Barcelone za koji navija isključivo zbog Ronaldinha, danas igrača AC Milana, kojeg je prvi put uživo gledao 2005., kada je ostao zadivljen. S obzirom na to da je AC Milan njegov omiljeni klub iz djetinjstva, zanimalo nas je je li mu sada taj klub draži od Barcelone. Naime, trenutačno je na posudbi iz LA Galaxyja u AC Milanu i njegov dobar prijatelj David Beckham.

"Znam da su Ronaldinho i Beckham sada suigrači u AC Milanu i navijam za njih kada igraju protiv gradskih rivala Intera. Pratim nogomet, naravno pratim i talijansku ligu, ali ja sam navijač Barcelone koju sam zavolio baš zbog mog omiljenog nogometaša, Brazilca Ronaldinha", rekao je Bryant koji je na snimanju za naslovnicu ESPN magazina u dresu Barcelone pokazao zavidno nogometno znanje.

Malo je tehnicirao, pokazao je i kako zna u kopačkama dobro centrirati loptu, a najsmješniji dio bio je svakako kada je 4-godišnjeg dječaka "driblao" po travnjaku. Naravno, dječak mu nije ostao dužan i nakon nekoliko driblinga udario ga je šakom "ispod pojasa".

Pri dolasku na fotosession Bryant je rekao kako se baš dobro osjeća u nogometnom dresu i kratkim staromodnim gaćicama kakve nikada nije nosio. Nakon fotografiranja koje je obavio poznati fotograf Mathias Calmer družio se i s navijačima Barcelone koji su bili prisutni na snimanju otpjevavši s njima navijačku pjesmu. Sve one koji žele pogledati kompletni videoisječak s tog ekskluzivnog snimanja, kako bi se uvjerili u Bryantovo zavidno nogometno znanje, pozivamo da posjete www.nacional.hr i uživaju.

* kompletan intervju možete pročitati u novom broju 90minuta koji je u prodaji

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika