04.03.2009. / 17:11

Autor: Ivica Medo

nogomet

Jose Mourinho: 'Ibrahimović je bolji od Cristiana Ronalda'

Trener Intera Jose Mourinho tvrdi kako je Manchester United nezaustavljiv na njegovu putu prema obrani naslova engleskog prvaka, ali ističe da je Ibrahimović bolji igrač od Cristiana Ronalda

Jose MourinhoJose MourinhoChelsea i Liverpool trenutačno zaostaju četiri boda, ali United ima i dvije utakmice manje. Nakon remija s Manchester Cityjem i poraza od Middlesbrougha šanse Rafe Beniteza i Liverpoola značajno su pale.

Od dolaska Guusa Hiddinka na mjesto menadžera, Chelsea ne zna za poraz, ali posrtaji u sredini sezone mogli bi se pokazati ključnim u borbi za naslov.

"Guus je imao sjajan start i nema sumnje da će on s Chelseajem ostvariti još puno pobjeda. Moguće je da budu prvaci, ali mislim da odveć zaostaju za Unitedom i teško će to nadoknaditi. Nikad se ne zna, ali mislim da će United obraniti titulu", mišljenje je bivšeg trenera Chelseaja kojeg idući tjedan očekuje uzvratna utakmica osmine finala Lige prvaka s Unitedom.

Mourinho vjeruje kako su uz Barcelonu najveći favoriti za naslov prvaka u svojim prvenstvima upravo Inter i ManU.

"Mislim da je Inter najbliže naslovu, ali Barcelona i ManU djeluju vrlo snažno u svojim ligama. Liga prvaka dat će odgovor koja je od ove tri momčadi najbolja."

Mourinho također vjeruje kako je napadač Intera Zlatan Ibrahimović bolji igač od Fifinog igrača godine Cristiana Ronalda.

"Trenutačno postoje četiri izvanserijska nogometaša: Ibrahimović, Cristiano Ronaldo, Messi i Kaka, a ja u svojoj momčadi imam jednog od njih – Ibrahimovića. Mislim da je on u ovom trenutku najbolji na svijetu", tvrdi Mourinho.

Portugalac se dotakao i spekulacija oko njegovog povratka u Chelsea.

"Još uvijek imam dosta posla za napraviti u Interu. Već sam rekao kako će Chelsea uvijek ostati u mom srcu, ali moja budućnost je u Italiji s Interom. London je sjajan grad, nedostaju mi prijatelji iz Chelseaja i njegovi navijači. S njima sam bio osobito vezan", zaključio je Mourinho.

Vezane vijesti

Palacio iz Genoe u Inter

Palacio iz Genoe u Inter

Prema riječima predsjednika Genoe Enrica Preziosija, argentinski nogometaš Rodrigo Palacio od sljedeće će sezone braniti boje milanskog Intera. Dugo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika