05.03.2009. / 13:52

Autor: Tena Džodan

Zašto je dobar shopping isto što i dobar seks?

Zapravo je prava istina da žene bolje raspolažu novcem nego muškarci. Premda frajeri to nikada ne bi priznali, kao što ni ne mogu shvatiti što to ima tako privlačno u novoj torbi, nama je kupovina naprosto jedano uzbudljiva kao i luda noć s frajerom

Niti jedna žena ne može reći da ima dovoljno cipela, kao što ni frajerima nikada dosta seksaNiti jedna žena ne može reći da ima dovoljno cipela, kao što ni frajerima nikada dosta seksaU vrijeme kad ekonomska kriza drma cijelim svijetom, a stigla je i do nas, velik broj poslovnih žena usudilo se sugerirati tezu o tome kako opadajuća svjetska ekonomija pa tako i naša danas ne bi bila u ovoj situaciji da su je vodile žene.I zaista se možemo zapitati? Jesu li žene sposobnije raspoređivati novac i pametno ga ulagati i, shodno tomu, trošimo li previše?

Začuđeni i uvredljivi muškarci sigurno će odmah zaključiti da ženske navike trošenja ne bi donijele ništa pozitivno. Oni smatraju da je kupovina 3 000 eura vrijedne torbe ili 100 eura vrijedne kreme za lice ravno najtežem krivičnom dijelu. S druge strane pak, strašno je komično to njihovo stajalište kada razmislite o njihovim "igračkama". Samo jedna golf palica stoji između 500 i 1000 eura, a za potpunu kolekciju morat će ih kupiti čak 15. Pa sad vi računajte. A da ne govorimo o skupoj školi golfa i slično.

Psihologinja Susie Orbach smatra kako se žene povijesno osjećaju krivima kada daruju samu sebe, a ne druge. No čini se kako je to vrijeme danas iza nas.
U prošlosti je muškarac primarno bio taj koji je donosio kruh u kuću, a ženi je pripala uloga odgajateljice i osobe koja je djecu podizala. "Give-take" jednadžba bila je kristalno jasna. Oni nama kupuju lijepe stvarčice, a mi se zauzvrat brinemo za njih i djecu. Osnovnu varijablu lako je prepoznati: ekonomska sigurnost u zamjenu za emocionalnu, objašnjava Susie Orbach. Ili je možda bolja varijanta da mu rodimo potomka i nasljednika loze, a on nama (ako nam se posreći) prsten vječnosti? Hm?

Danas žene same zarađuju svoj novac i same stvaraju nova pravila igre. Sve je drugačije, a glavna mantra modernih i osviještenih žena je "Zato što to zaslužujem i vrijedna sam toga". A zašto i kako danas žene troše svoj novac? Mogli bismo ih podijeliti u dvije grupe. U prvu spadaju one koja imaju visoka primanja, doktorice, pravnice... koje se žele počastiti i nagraditi za svoj težak i iscrpljujuć posao. I one druge čija primanja nisu tako visoka pa tako uspijevaju zaštediti manje novaca tokom mjeseca, ali još uvijek dovoljno za npr. šal Alexandera McQueana.

Svaka žena danas zna što točno želi i neće čekati da joj muškarac to kupi. Istina je da zaslužujemo da nam i oni ponekad nešto lijepo kupe, ali ako neće oni, same ćemo.

DOBRE CIPELE=DOBAR SEKS

Takva vrsta šopinga zasniva se na samo 3 pravila. Prvo: predmet kupnje mora biti potpuno nepotreban (sjetite se samo desetog para trapericau ormaru ili šeste bež torbe). Drugo: mora biti skupo, nedostižno (što god to kome značilo) i treće: mora pobuditi ljubomoru kod drugih žena. Takav šoping nekim ženama služi i kao zamjena za seks. Na kraju krajeva, užitak je prisutan i za vrijeme šopinga i za vrijeme dobrog seksa. I ne samo to, evo kako smo mi usporedili seks i šoping u 4 koraka.

1.)Prvo ih ugledate u svom omiljenom dućanu s cipelama i odmah vas
privuku. Gracilna peta, omiljena boja, savršeno pristaju
(ili ugledate njega u omiljenom kafiću i zaključite kako frajer izgleda mrak)

2.)Slijedi svakodnevno uzbuđenje kada prolazite pored izloga na putu za posao.
(ili vam leptirići lete po trbuhu kada svakodnevno ispijate kavu s njim u omiljenom kafiću)

3.)Odluka je pala. Kupit ćete ih odmah kad vam sjedne plaća
(e mali moj, do kraja tjedna bit ćeš moj)

4.)I posljednje, ali najvažnije. Neizmjeran osjećaj sreće, zadovoljstva i spokoja nakon što ih napokon kupite i prošećete u njima.
(mislimo da ovaj dio nije ni potrebno potanko objašnjavati. Svima vam je poznat onaj osjećaj nakon dobrog seksa)

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika